Granična policija BiH
14

Spriječeno krijumčarenje cigareta vrijednosti 40 hiljada KM iz Crne Gore u BiH

I. Č.
Granična policije BiH je jučer na graničnom prijelazu sa Crnom Gorom, postupajući u skladu s operativnom akcijom "DSC 2", spriječila krijumčarenje 9.350 kutija cigareta u vrijednosti blizu 40 hiljada KM.

Kako se navodi u saopćenju Granične policije BiH, predmetne cigarete je u BiH, iz Crne Gore, pokušao prokrijumčariti državljanin BiH upravljajući terenskim vozilom marke Nissan Terano bez registarskih oznaka.

"U toku je kriminalistička obrada osobe koja se sumnjiči za počinjenje KD Krijumčarenje iz čl. 214 KZ BiH. Shodno naredbi postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH i suca za prethodni postupak Suda BiH, izvršen je uviđaj i izuzimanje krijumčarenih cigareta, vozila i predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u postupku", saopćeno je iz Granične policije.

Napomenuli su da je PGP Trebinje izuzetno pogođena migrantskom krizom te je odlukom direktora GP BiH Zorana Galića ovoj postrojbi kao ispomoć na raspolaganju Mobilna postrojba za podršku i kontrolu Čapljina s ljudstvom, specijalističkom opremom i službenim psima.