BiH
1

Spriječeno krijumčarenje 4.000 kutija cigareta iz Crne Gore u BIH

Klix.ba
Pripadnici Jedinice granične policije Trebinje su 12. marta u 19 sati na lokalitetu Mrežica na području Bileće spriječili krijumčarenje 4.000 kutija cigareta marke Ronhill i Trokadero, ukupne vrijedosti 14. 700 KM.

Grupa osoba koja su nosile pakete cigareta primjećena je na makadamskom putu iz pravca Crne Gore.

Kada su ih granični policajci pokušali zaustaviti razbježali su se i odbacili cigarete. Jedna osoba je uhvaćena, a radi se o državljaninu BiH, S. P. (1993.).

On je priveden u sjedište jedinice gdje je ispitan u svojstvu osumnjičenog i protiv njega bit će podnesen izvještaj zbog krivičnog djela krijumčarenje. Cigarete su privremeno oduzete. O događaju je obavješteno Tužilaštvo BiH.

Policijski službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 12. marta lišili su slobode državljanina Bosne i Hercegovine, K. H. (1965.), jer je prilikom pasoške kontrole ustanovljeno da je za njim FMUP raspisao potragu zbog krivičnog djela razbojnička krađa. On je u BiH stigao letom iz Istanbula. K. H. je istoga dana predat službenicima Druge policijske uprave Sarajevo.

Policijski službenici Jedinice granične policije Bijeljina su 12. lišili slobode državljanina BiH, B. D. (1988.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud Bijeljina zbog krivičnog djela prevara. On jekontroliran na izlazu iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača.

Istoga dana, službenici ove jedinice su na ulazu u BiH na MGP Rača lišili slobode državljanina BiH i SAD-a, S. S. (1975.) jer je graničnim provjerama ustanovljeno da je za njim Centar javne bezbjednosti Bijeljina raspisao potragu zbog krivičnog djela zlostavljanje.