{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Granična policija u drvenom čamcu otkrila 145 šteka cigareta

F
14.4.2014. u 15:11
0
2
Granična policija u drvenom čamcu otkrila 145 šteka cigareta
0
Granična policija u drvenom čamcu otkrila 145 šteka cigareta
Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo u nedjelju su prilikom granične kontrole državljanina Bosne i Hercegovine, Ć. J. (1964.) otkrili 10.175 eura u raznim apoenima koje nije prijavio prilikom izlaska iz Bosne i Hercegovine i za koji nije imao potvrdu o porijeklu. Predmet je ustupljen službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH.
Službenici ove jedinice su 11. travnja 2014. godine u 16. 05 sati na Međunarodnom aerodromu Sarajevo lišili slobode državljanina BiH, S. S. (1967.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Sarajevo zbog kaznenog djela "ugrožavanje javnog prometa". On je u BiH stigao letom iz Ljubljane te jer predat službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo.

Pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeveroistok Bijeljina su 13. travnja 2014. godine u 20.40 sati u graničnom pojasu Amajlije na lijevoj obali rijeke Drine u drvenom čamcu otkrili 145 šteka cigareta od čega 1418 kutija Walter Wolfa i 32 kutije Ronhil Lighta. O događaju je obaviješten tužitelje Tužiteljstva BiH po čijem je nalogu predmet ustupljen Upravi za indirektno oporezivanje BiH.

Policijski službenici Jedinice granične policije Bijeljina su 11. travnja 2014. godine u 10 sati lišili slobode državljanina Bosne i Hercegovine, I. V. (1973.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje SIPA zbog kaznenog djela „organizirani kriminal-organiziranje grupe ili udruženja za vršenje trgovine ljudima“ i MUP RS zbog kazanog djela "krađa". Osoba je kontrolirano na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. I. V. je istoga dana predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Policijski službenici Jedinice granične policije Gradiška su 13. travnja 2014. godine prilikom izlaza iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška lišili slobode državljanina BiH, D. S. (1991.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud Zvornik zbog kaznenog djela "teška krađa". D. S je predat službenicima Sudske policije Banja Luka.

Policijski službenici Jedinice granične policije Dobrljin su 13. travnja 2014. godine u 20 sati lišili slobode državljanina BiH, L. S. (1985.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim MUP RS raspisao potragu zbog kaznenog djela "teška krađa". Osoba je kontrolirano u putničkom motornom vozilu passt, bh. registarskih oznaka, na izlazu iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Kostajnica. L. S. je predat službenicima Policijske stanice Novi Grad na daljnje postupanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: