{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Spriječeni pokušaji krijumčarenja robe vrijedne 30.000 KM u BiH

28.2.2014. u 10:58
2
21
Spriječeni pokušaji krijumčarenja robe vrijedne 30.000 KM u BiH
2
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH u regionalnom centru Tuzla spriječili su pokušaj krijumčarenja razne robe u Bosnu i Hercegovinu.


Roba u ukupnoj vrijednosti 30.000 KM oduzeta je na graničnom prijelazu Pavlovića most, na putnoj komunikaciji Rača - Bijeljina i u Zvorniku.

Na osnovu obavještanih podataka ovlašteni službenici UIO izvršili su provjeru poslovanja jedne zanatsko trgovinske prodavnice telefona u Zvorniku, a tom je prilikom pronađena roba bez porijekla i dokumentacije da je ista na zakonit način uvezena u BiH. Privremeno je oduzeto 41 mobitel, osam punjača i 30 futrola za mobitele ukupne tržišne vrijednosti 15.000 KM.Također, u nastavku kontrole vozila na određenim putnim pravcima u blizini graničnog prijelaza Rača u autobusu marke Mecedes pronađeno je sakriveno 44 komada raznih parfema ukupne vrijednosti 5.000 KM.

Carinski službenici na graničnom prijelazu Pavlovića most detaljnim pregledom vozila i lica koja su ulazila u Bosnu i Hercegovinu otkrili su u nekoliko navrata pokušaj krijumčarenja razne robe u BiH. Tom je prilikom oduzeto 12.000 komada etiketa za robnu marku Simpson, razni tekstil, dijeleovi za poljoprivrednu mehanizaciju, veterinarski lijekovi, prezervativi Durex, dječija obuća, Led trake, u ukupnoj vrijednosti od 5.000 KM.S obzirom na utvrđene nepravilnosti, shodno Zakonu o carinskim prekršajima BiH, protiv spomenutih pravnih, odgovornih i fizičkih lica bit će pokrenuti prekršajni postupci pred nadležnim sudovima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: