{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Spremnost da se pomogne radnicima zeničkog "21.decembra"

S
20.2.2012. u 16:42
0
0
Spremnost da se pomogne radnicima zeničkog "21.decembra"
0
Spremnost da se pomogne radnicima zeničkog "21.decembra"
Foto: Arhiv
Delegacija Štrajkačkog odbora Ugostiteljskog, trgovačkog i turističkog društva "21. decembar" Zenica i članovi Uprave Javnog preduzeća "Elektroprivreda BiH" saglasili su se danas u Sarajevu da je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i radno-pravnog statusa radnika sveobuhvatan problem, koji se ne može parcijalno rješavati.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
U saopštenju "Elektroprivrede BiH" navodi se da su delegaciju Štrajkačkog odbora "21 decembra", firme koja je u stečaju, primili izvršna direktorica za pravne i kadrovske poslove "Elektroprivrede" Mensura Zuka i izvršni direktor za proizvodnju Senad Sarajlić.

Radnici preduzeća "21. decembar", koje je do rata poslovalo u sastavu Rudnika mrkog uglja "Zenica", upoznali su članove Uprave "Elektroprivrede BiH" o dugogodišnjim problemima ovoga preduzeća.

Tokom sastanka je ukazano da "Elektroprivreda BiH" nije nadležna za rješavanje radno-pravnog statusa zaposlenih u preduzeću "21. decembar" Zenica jer je riječ o samostalnom pravnom subjektu.

Na sastanku je ipak iskazana spremnost "Elektroprivrede BiH" da učestvuje u razgovorima koji se odnose na angažovanje proizvodnih radnika u Rudniku mrkog uljga "Zenica" koji su ispunili potrebne uslove za rad u proizvodnji rudnika.

"Elektroprivreda BiH" je takođe spremna dati svoj doprinos u razgovorima za rješavanje preostalih pitanja, isključivo u skladu sa važećim pravnim propisima i u propisanoj proceduri.

Zaposleni u "21. decembru" traže da bude riješen status preduzeća koje broji 40 radnika, a grupa od njih 30 jutros je krenula u Sarajevo s ciljem de prostestom ispred "Elektroprivrede BiH" skrenu pažnju na teško stanje.

Od 7. do 17. februara ovi radnici su protestovali ispred sjedišta Vlade Zeničko-dobojskog kantona koju takođe smatraju odgovornom za težak položaj u kojem su se oni i preduzeće našli.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: