BiH
245

Sportska dvorana u Hadžićima uskoro u novom ruhu

Klix.ba
Rekonstrukcija unutrašnjosti Kulturno sportskog i rekreacionog centra Hadžići (KSIRC) u punom je jeku.

Kako je saopćeno iz Press službe Općine, završeno je postavljanje 753 stolice visokog kvaliteta koje je isporučila domaća kompanija Bekto Precisa iz Goražda.

Trenutno se postavlja parket sa FIBA certifikatom, a ugradit će se nove koš konstrukcije, golovi te postaviti oprema za odbojku. Krajnji cilj je da Hadžići budu spremni za organizovanje međunarodnih košarkaških, rukometnih, malonogometnih i odbojkaških utakmica.

U isto vrijeme sportisti će imati najsavremenije uslove za rad i treniranje što će u konačnici dati dobre sportske rezultate.

"Ovo je projekat vrijedan 220.000 KM kojeg u potpunosti finansira Općina Hadžići. Također su i uposlenici KSIRC-a dali svoj doprinos radovima i vlastitim sredstvima. Cijenimo da je to nekih 20.000 KM. Dvorana će po okončanju poslova biti potpuno spremna za međunarodne utakmice i druga klupska takmičenja visokog nivoa. Želim puno uspjeha našim sportskim klubovima i omladini u daljnjem radu. Nadam se da će u ovim uslovima postizati vrhunske sportske rezultate. Dvorana će biti u funkciji do Dana Općine Hadžići, 6. marta", kazao je općinski načelnik Hamdo Ejubović.