Komentari (101)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Trenutno se naš Rijaset i reis ponašaju jako dobro, izjave i stavovi umirujući, nimalo huškački, baš onako kako treba. Također, ne upuštaju se u komentiranje odluka Ustavnog suda BiH i slične gluposti kako to rade neki.
Položaj vijerskih zajednica država treba sporazumno regulisati. Ostao je još sporazum sa IZ BiH.
SDA nam definitivno pravi kalifat.
Ako Srbi i Hrvati priznaju paradzemate postacemo dzamahirija Bosnjakistan. U tom slucaju ce nas stranci fakat unistiti kao Libiju, Siriju, Irak, Afganistan..
sve 3 vjerske institucije obrnu stotine miliona maraka cistog profita (keša) godisnje koji se ne oporezuuje,a ja se sjeba radeci posteno i odere me drzava porezima i pdv-om. trazim da vjerske zajednice izdaju fiskalne racune !!!! pravda,gdje je ebena pravda?
Ima da postanemo islamska drzava ..zayebacemo i saudiju..
Ja sam digao ruke od vjere tako da me ovo ne interesuje. Pozz
Fuj, gadi mi se ova zemlja, dakle gade mi se i Muslimani i Srbi i Hrvati, retardirani ljudi. Umjesto da raspavljaju i trude se da se bolje živi u ovoj zemlji, da se narod zaposli, da standard bude bolji, da nam bude kvalitetno školovanje, liječenje unaprijediti penzionerima povisiti ovu bijedu od penzija i redovno je isplaćivati idioti od naroda se vrijeđaju na vjerskoj osnovi, SVE KRETEN DO KRETENA, I SRBIN I HRVAT I MUSLIMAN. SRAM VAS BILO, NEKI VJERNICI, SVOJE POŠTUJU PLJUJU NA TUĐE
Ti tako ako nastaviš srčka će da te strefi!
Mislim da nije u redu natjerati privatnika da svakom radniku muslimanu mora dopustiti da klanja tokom dana. U redu dzuma, svakako se i po sadasnjim propisima moglo odsustvovati po jedan sat sedmicno, ali dopustiti i za ostale namaze je previse. Pored ovoga, ima jos odredbi koje nekako previse daju prava radniku - muslimanu. Ne znam koji bi onda prosjecni poslodavac zelio zaposliti takvog radnika. Ovo govorim iskreno, ne iz neke mrznje i sl.
slazem se, posao je na prvom mjestu a vjerske obaveze su za kod kuce ako se nema vremena od posla.
90-te, opisane u kratkim crtama, kad se razbijala Yug: Prvo su došli popovi, pa topovi, pa lopovi... I niko nije otišao. Kad kažem popovi mislim na sve tri konfesije, ovo je samo zbog rimovanja.
@AllfaQmega Ko je prskao El Mudžahedin i posječene glave?
odlucili placati porez na silni profit!?
Položaj vijerskih zajednica država treba sporazumno regulisati. Ostao je još sporazum sa IZ BiH.
Sličan sporazum sa SPC i Katoličkom crkvom je već ranije zaključen.
Koja je ovo zastava na dzamiji. Jeli nekoga kantona/zupanije ili nekoga grada ili opcine? Svi ste skocili na Hrvatsku sahovnicu koju su napravili bosanskohercegovacki hrvati pa ja pitam cija je ovo lijepa zelena zastava.
Odvojiti svaku vjeru i politiku i to je korak naprijed. Reis radi dobar posao, po mom misljenju mislim da je ovo sasvim ok.