Pritisak Gender centra Vlade RS
0

Sporan plakat: "Nisam prostitutka, moj glas nije na prodaju"

Piše: Adisa Pobrić
Centar za humanu politiku iz Doboja obratio se javnosti zbog, kako tvrdi njihov predsjednik Momir Dejanović, novog pritiska na ovu nevladinu organizaciju, ovaj put Gender centra Vlade Republike Srpske (RS) zbog plakata "Nisam prostitutka, moj glas nije prodaju".

Dejanović je za naš portal rekao da je na adresu Centra stigao dopis Gender centra u kojem se navodi da je nekoliko građana manjeg bh. entiteta izrazilo negodovanje zbog plakata na kojem je mlada djevojka "predstavljena kao prostitutka".

"U dopisu se ne navodi na šta građani tačno ukazuju, pa smo posumnjali da žalbi građana nije ni bilo", rekao je Dejanović za Sarajevo-x.com.

On je naglasio da je djevojka prikazana kao prostitutka u prenesenom značenju, odnosno da je riječ o "ponosnoj djevojci koja stranačkim i drugim kriminalcima poručuje da nije prostitutka i da njen glas nije na prodaju".

"Gender centru poručujemo da ih građani plaćaju da se bave stvarnim problemima, a ne da u funkciji vladajućih stranaka vrše pritisak i zastrašuju nevladin sektor", stoji u saopštenju Centra za humanu politiku.