|

Spoj na buduću A transverzalu: Počela gradnja kružnog toka na Mojmilu

Spoj na buduću A transverzalu: Počela gradnja kružnog toka na Mojmilu
135
Piše: I. P.
27.5.2016. u 15:51
44
komentara
135

dijeljenja
1/9 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/9 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/9 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/9 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/9 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/9 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
7/9 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
8/9 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
9/9 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Ove su sedmice između sarajevskih naselja Mojmilo i Dobrinja V počele pripreme za gradnju kružnog toka koji će biti spojna tačka na A transverzalu.
Konkretno, kružni tok će spajati A transverzalu s ulicama Želimira Vidovića (X transverzala) i Olimpijskom. Radovi bi trebali biti gotovi za nekoliko sedmica, paralelno sa okončanjem radova na A transverzali koji se odvijaju u neposrednoj blizini.

Podsjećamo, početkom aprila u rad je pušten prvi dio izgrađene A transverzale od aerodroma do ulaza na Dobrinju. Zapravo, izgrađeni dio je rekonstrukcija već postojeće ulice Braće Mulić.

Drugi dio A transverzale gradi se na potpuno novoj trasi za koju su trebala biti osigurana i nemala sredstva za eksproprijaciju. Od objekata koji se trebaju ukloniti samo se još jedan nalazi direktno na trasi, a još u aprilu premijer KS Elmedin Konaković je rekao kako se nada da će stvar biti uskoro riješena.

Radove na kružnom toku izvodi kompanija Euro-asfalt, a ukupna vrijednost A transverzale je blizu 5.800.000 KM. Novac je osigurao Kanton Sarajevo preko Direkcije za puteve KS i Općine Novi Grad.
Prijavi grešku


Komentari (44)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...