|

Špirić: Sve je jasnije da se čeka neki “Dejton 2”, ni aprili nisu što su nekad bili

Špirić: Sve je jasnije da se čeka neki “Dejton 2”, ni aprili nisu što su nekad bili
14
S
SRNA
24.9.2019. u 11:02
49
komentara
14

dijeljenja
Špirić: Sve je jasnije da se čeka neki “Dejton 2”, ni aprili nisu što su nekad bili Foto: I.Š./Klix.ba
Svakim danom je jasnije što se ovoliko čeka na formiranje vlasti u BiH, ali nije jasno do kada će trajati ova sramota u režiji bošnjačkih stranaka, smatra zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.
"Sve je jasnije da se čeka neki “Dejton 2”, neko novo ustavno uređenje po viziji SDA i njene nedavne deklaracije. Sada i SDP najavljuje da će izaći sa novim prijedlogom Ustava BiH, a vraćaju nam Aprilski paket kojeg su federalne stranke i oborile. Zaboravljaju da ni aprili nisu što su nekad bili. Pitanje je samo kako misle provesti u djelo svoje unitarne ciljeve bez glasova Srba", istakao je Špirić, koji je potpredsjednik SNSD.

On smatra da scenario kojeg pravi “političko Sarajevo” odbijanjem formiranja vlasti želi dovesti do toga da međunarodni faktor ocijeni kako je BiH s ovakvim ustavnim uređenjem neodrživa i neprihvatljiva u procesu evropskih integracija.

"Još su opasniji za BiH nacrti novog uređenja koji se prave u ambasadama uz svesrdnu pomoć ovih koji sada sjede u Vijeću ministara i Republika Srpska im nije ni na kraj pameti", zaključio je Špirić.
Prijavi grešku


Komentari (49)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...