{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić se sastao s delegacijom EUROSTAT-a

S
31.8.2009. u 17:29
0
12
Špirić se sastao s delegacijom EUROSTAT-a
0
Špirić se sastao s delegacijom EUROSTAT-a
Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić primio je danas delegaciju EUROSTAT-a, predvođenu Piterom Everasom, i učestvovao na prvom sastanku operacije međunarodnog monitoringa za popis stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2011. godine.
Predsjedavajući Špirić je naglasio značaj održavanja popisa u BiH 2011. godine, kako bi bili obezbjeđeni podaci o broju i strukturi stanovništva, njegovoj teritorijalnoj raspoređenosti, vitalnim, obrazovnim, socio-ekonomskim, migracionim i drugim karakteristikama.

Špirić je predočio aktivnosti na izradi Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2011. godine, koji je Savjet ministara BiH utvrdio 20. avgusta 2009. godine i uputio u parlamentarnu proceduru.

Podsjetio je da je posljednji popis stanovništva u Bosni i Hercegovini proveden 1991. godine nakon čega su se desila velika pomjeranja i promjene u svim segmentima, tako da bi bilo veoma štetno ukoliko BiH ne bi bila među većinom zemalja svijeta u kojima će popis biti održan 2011. godine.

Predsjedavajući Špirić je pozdravio spremnost Evropske komisije da obezbijedi podršku ovom procesu, kao i međunarodni monitoring s ciljem osiguranja kredibiliteta rezultata popisa, saopćeno je iz Službe za informisanje Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: