{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić: RS u Sarajevu predstavljaju "halal ministri"

S
2.10.2015. u 12:34
0
59
Špirić: RS u Sarajevu predstavljaju "halal ministri"
0
Špirić: RS u Sarajevu predstavljaju "halal ministri"
Foto: Klix.ba
Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić rekao je danas da Republiku Srpsku u Vijeću ministara BiH predstavljaju "halal ministri" iz Saveza za promjene.
"Nije novost da u Federaciji BiH postoje halal proizvodi i proizvodi sa halal certifikatom, ali Ugovor između BiH i Islamske vjerske zajednice, koji je usvojen na prošloj sjednici Vijeća ministara, uz sve apsurde i bedastoće pokazuje i da Republiku Srpsku u Vijeću ministara BiH predstavljaju 'halal ministri", rekao je Špirić Srni.

On smatra da se "proizvod djelovanja ministara iz Saveza za promjene zove izdaja".

"Nažalost, oni su zaboravili da za to na prošlim izborima nisu dobili certifikat od srpskog naroda", zaključio je Špirić.

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, utvrdilo je na sjednici 29. septembra Prijedlog osnovnog ugovora između BiH i Islamske zajednice u BiH, sa izmjenama na sjednici, uz obrazloženje da se Osnovnim ugovorom želi obezbijediti jednoobrazan pravni okvir u kojem će sve crkve i vjerske zajednice u BiH djelovati i biti izjednačene u pravima i obavezama bez ikakve diskriminacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: