{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić razgovarao s predstavnicima Svjetske banke i Holandske konstituence

F
FENA
11.10.2008. u 13:00
0
0
Špirić razgovarao s predstavnicima Svjetske banke i Holandske konstituence
0
Špirić razgovarao s predstavnicima Svjetske banke i Holandske konstituence
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH i guverner BiH u Svjetskoj banci Nikola Špirić razgovarao je u Washingtonu s potpredsjednikom Svjetske banke za regiju Evrope i Azije Šigeom Kacuom, izvršnim direktorom Holandske konstituence u Svjetskoj banci Hermanom Vajfelsom i direktoricom Svjetske banke za BiH Džejn Armitaž.
Špirić je sa sagovornicima razgovarao o tokovima globalne finansijske krize. Informirao je zvaničnike Svjetske banke o trenutnom stanju u BiH, napretku koji je ostvaren kao i o izazovima koji stoje ispred BiH.

Istakao je da je BiH opredijeljena za dobru regionalnu saradnju, koja treba poslužiti kao podsticaj za daljnji napredak u euroatlantske integracije, a razgovarano je i o portfoliju Svjetske banke u BiH.

Predsjedavajući Špirić je sagovornicima zahvalio, jer su na prošlom godišnjem zasjedanju podržali njegov zahtjev da u kreditnom programu budе izаbrаn tzv. rеfоrmski scеnаriо, kојi prеtpоstаvljа vеći zаmаh u prоvоđеnju struкturаlnih rеfоrmi. Izrazio je mišljenje da se može nastaviti raditi na implementaciji tog scenarija.

Predstavnici Svjetske banke su najavili da će uskoro boraviti u BiH radi pregleda portfolija.

Špirić je u toku dana prisusustvovao i sastanku Holandske konstituence čiji je BiH član, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: