{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić razgovarao s predstavnicima Svjetske banke i Holandske konstituence

F
11.10.2008. u 13:00
0
0
Špirić razgovarao s predstavnicima Svjetske banke i Holandske konstituence
0
Špirić razgovarao s predstavnicima Svjetske banke i Holandske konstituence
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH i guverner BiH u Svjetskoj banci Nikola Špirić razgovarao je u Washingtonu s potpredsjednikom Svjetske banke za regiju Evrope i Azije Šigeom Kacuom, izvršnim direktorom Holandske konstituence u Svjetskoj banci Hermanom Vajfelsom i direktoricom Svjetske banke za BiH Džejn Armitaž.
Špirić je sa sagovornicima razgovarao o tokovima globalne finansijske krize. Informirao je zvaničnike Svjetske banke o trenutnom stanju u BiH, napretku koji je ostvaren kao i o izazovima koji stoje ispred BiH.

Istakao je da je BiH opredijeljena za dobru regionalnu saradnju, koja treba poslužiti kao podsticaj za daljnji napredak u euroatlantske integracije, a razgovarano je i o portfoliju Svjetske banke u BiH.

Predsjedavajući Špirić je sagovornicima zahvalio, jer su na prošlom godišnjem zasjedanju podržali njegov zahtjev da u kreditnom programu budе izаbrаn tzv. rеfоrmski scеnаriо, kојi prеtpоstаvljа vеći zаmаh u prоvоđеnju struкturаlnih rеfоrmi. Izrazio je mišljenje da se može nastaviti raditi na implementaciji tog scenarija.

Predstavnici Svjetske banke su najavili da će uskoro boraviti u BiH radi pregleda portfolija.

Špirić je u toku dana prisusustvovao i sastanku Holandske konstituence čiji je BiH član, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: