Ministri dvoje oko bh. himne
0
Špirić: 'Neki hoće more, neki puni naziv BiH'
Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
RAHMETLI DRZAVA TRAZI HIMNU, BOLJE DA JOJ PRIPREMITE ĐENAZU, AFERIM. NIKAD OVDE DRZAVE NEĆE BITI, NIKADDDDAAAAAAAAAAA!!!!!!!
Naravno, treba da se izgovara puno ime Bosne i Hercegovine, svugdje i u svakoj prilici. Zar je uredu govoriti bih, bh, bih građani, bih novinari ili bh novinari, bh prirodne ljepote itd. Pravi su idiioti koji u vjestima na raznim našim TV izgovaraju ove skraćenici i time oduzimaju pravi identitet Bosne i Herculaneum. I začas će ona, i zbog ovoga, postati upitna na sreću nekih političara. A kad govore o entitetima onda izgovaraju puni naziv i u jednoj rečenici po nekoliko puta ponove. Novinarima nije dugo i ne čini im se nepoterebno izgovoriti puni naziv, recimo, Republika Hrvatska , Republika Makedonija ili neka druga, a prolem im je reći ili napisati Bosna i Hercegovina. RS i FBiH treba da se izgovaraju skraćeno i da se stalno ne ponavlja premijer ovog ili onog entiteta. Dovoljno je pomenuti njihovo ime , mi ih dobro poznajemo jer su nas u crno zavili, što pljačkom, što maloumnim ponašanjem i neznalačkim vođenjem entiteta.
@pipo hoces ti chunu dobru a pakas
hocemo pravu himnu Bosne i Hercegovine! Jedna si jedina! i pravu zastavu nase drzave s ljiljanima! BOSNA4EVER!
Na,a je super još samo da odlučimo koju čemo pjevat .
hocete more?? hocete puni naziv BiH?? eh brate, onda: JEDNA SI JEDINA!!!!
Konstitutivni evo vam tekst najnovije himne : www.san.ba Nakon upozorenja Evropske unije u Briselu - EU uvodi sankcije BiH zbog korupcije i kriminala http://san.ba/images/nas lovna/1604gore.gif
Koji ce joj .urac himna ionako je na izdisaju...Pljuc!
Zemljo tisućljetna Na vjernost ti se kunem Od mora do Save Od Drine do Une Jedna si jedina Moja domovina Jedna si jedina Bosna i Hercegovina Bog nek\' te sačuva Za pokoljenja nova Zemljo mojih snova Mojih pradjedova Jedna si jedina Moja domovina Jedna si jedina Bosna i Hercegovina!!!
Od MORA do Save od Drine do Une Jedna si jedina moja domovina JEdna si jedina BOSNA I HERCEGOVINA Rjesen problem hajd sad malo o poslovima
Nije harminiziran nego harmoniziran, u stvari nije ni jeno ni drugo, ni tekst ni muzika. Upamtite me, ov nokad neće zaživiti. Muzika je plagijat jednog lopova tekst lopovluk dvojice plagijatora.
Što se polupismeni ministri miješaju u poeziju? Imate li vi drugog važnog državnog posla? Ne kvarite ovaj text koji je harminiziran sa već komponovanom muzikom.
Učestvovao sam u konkursu za izbor teksta himne BiH. Pratio sam sve u vezi izbora, a to što je predmetni dvojac uspjeo nametnuti svoj tekst je u stvari žalosno. Njihov prijedlog je truba, al u punom smislu. Kad su face nek elaboriraju taj tekst i pokažu šta ima sve one nebuloze znaće i zašto su važne da stoje u tekstu. \"TAL\" KAO I SVE DRUGO...
Hehehehe, fakat smo zasluzili ovakve idiote od politicara.... ipak smo glasali !
a tuzna melodija sto je kopirana iz nekog starog filma???