"Ništa dobro za RS"
116

Špirić: Komšić i Lagumdžija su stare konkubine politike SDA

A.D.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH i potpredsjednik SNSD-a, Nikola Špirić poručio je da stranke iz FBiH prizivaju međunarodnu intervenciju.
"Moguće je da stranke iz FBiH produkuju novu krizu koja je dublja od postojeće. Kada bi napravili taj potez sigurno je da ne bi ništa moglo da prođe u Domu naroda u kojem SNSD ima od pet četiri delegata, kao i HDZ. Ja se plašim da oni koji priželjkuju taj scenario prizivaju međunarodni intervencionizam, a onda poslije ne znamo kuda to vodi. Vidjeli smo i danas da se najava održavanja sutrašnje izborne skupštine SDS-a da analitičari i to vežu uz taj mogući koncept. Posljednje rukovodstvo SDS-a u Sarajevu je pokazalo tri karakteristike koje nisu na ponos srpskom narodu. To su poniznost, nedosljednost i ono što je najgore, gubitak dostojanstva", poručio je Špirić za ATV.

Prokomentirao je i prvu skupštinu Pokreta socijalne pravde i demokratije, gdje je izabrano Predsjedništvo kao zvanično rukovodstvo novoformirane organizacije.

"Danas se u Sarajevu nije ništa novo desilo. Umjesto jednog Komšića dobili smo dva i Zlatka Lagumdžiju. Kada god su oni bili u kombinaciji Republika Srpska nije ništa dobro mogla da očekuje. Oni su bili u savezu sa SDA, to su stare konkubine politike SDA", kaže Špirić i dodaje da će se pokušati produkovati nova kriza institucija BiH da bi se obezbijedila intervencija međunarodne zajednice.