{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić: Crnadak se u Sarajevu ponaša kao da mu je RS inostranstvo

14.7.2018. u 18:10
33
60
Špirić: Crnadak se u Sarajevu ponaša kao da mu je RS inostranstvo
33
Špirić: Crnadak se u Sarajevu ponaša kao da mu je RS inostranstvo
Foto: H. M./Klix.ba
Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak rekao je da će prioritet ove stranke u narednom periodu biti stvaranje uslova za siguran život i ambijenta koji bi zaustavio odlazak mladih iz Republike Srpske.
PDP će se, kako je rekao, i dalje pridržavati načela da BiH ne treba da postane članica NATO-a sve dok je Srbija vojno neutralna.

Na optužbe da kadrovi PDP-a nedovoljno štite interese Republike Srpske u odnosu prema Alijansi, Crnadak kaže da je jedinu štetu s tim u vezi prouzrokovao SNSD, kad je usvajao dokumente suprotne stavovima Srbije.

Iz SNSD-a odgovaraju da PDP ne razumije kontekst donošenja najvažnijih odluka.

"Sve ključne odluke Nikola Špirić i Nebojša Radmanović su donijeli 2008. i 2009. godine. Uključujući i ono čuveno pismo generalnom skeretaru NATO-a u kojem mole za što brži ulazak BiH u NATO. A, odluka o vojnoj neutračnosti Srbije je donesena decembra 2007. godine", rekao je Igor Crnadak, potpredsjedik PDP-a.

Nikola Špirić, potpredjednik SNSD-a kaže da mu je žao što mora da komentariše navode tobože ministra spoljnih poslova, koji je posljednje četiri godine proveo u Sarajevu ponašajući se kao da je Republika Srpska inostranstvo.

"Zapravo, svako vrijeme nosi svoje breme. To pokazuje da oni nisu u stanju da nose to breme ni kad je evropski put BiH u pitanju, pogotovo kad je u pitanju put u NATO BiH. I zato ja mislim da oni trče svoj posljednji krug, i to je jedino rješenje kad je u pitanju pozicija Republike Srpske i BiH", navodi Špirić, prenosi RTRS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: