{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić: Atmosfera na sastanku radne grupe ohrabrujuća

F
24.1.2008. u 17:40
0
0
Špirić: Atmosfera na sastanku radne grupe ohrabrujuća
0
Špirić: Atmosfera na sastanku radne grupe ohrabrujuća
U Sarajevu je danas bez prisustva javnosti počeo sastanak radne grupe za izradu zakonske regulative na osnovu koje, u okviru policijske reforme u BiH, treba da bude uspostavljeno više policijskih tijela - direkcija, agencija i ustanova.
"Atmosfera je radna i ohrabrujuća i ubijeđen sam da, ukoliko svi budu pred sobom imali jedan cilj a to je potpis sporazuma i uspjeh ove zemlje, da ćemo imati zakone koji znače implementaciju Mostarske deklaracije", izjavio je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić.

U radnoj grupi su predstavnici Vijeća ministara BiH, odnosno ministarstava sigurnosti i pravde, predstavnici dviju entitetskih vlada i ministarstava unutrašnjih poslova, gradonačelnika Distrikta Brčko i Granične policije BiH. U svojstvu posmatrača su predstavnici Ureda visokog predstavnika, Policijske misije EU te Ambasade Sjedinjenih Američkih Država. Lični predstavnik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Nikole Špirića je Sredoje Nović.

Prema dogovoru, mandat ove komisije je izrada zakona na osnovu kojih (kojeg) treba uspostaviti direkciju za koordinaciju policije, institut za forenzička ispitivanja i vještačenja, ustanovu za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, agenciju za policijsku podršku, nezavisni odbor, odbor za žalbe građana i odbor za žalbe policijskih kadrova.

Razgovori su nastavljeni i u popodnevnim satima a rok za izradu zakonske regulative je 15. februar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: