{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić, Ahmetović i Vrankić na sastanku sa UO PIC-a

F
29.6.2010. u 17:42
0
3
Špirić, Ahmetović i Vrankić na sastanku sa UO PIC-a
0
Špirić, Ahmetović i Vrankić na sastanku sa UO PIC-a
Sadik Ahmetović
Upravni odbor Vijeća za implementaciju mira (PIC) danas je počeo dvodnevnu sjednicu u Sarajevu.
Pod predsjedanjem visokog predstavnika Valentina Inzka, Upravni odbor Vijeća se danas poslije podne sastao s predsjedavajućim Vijeća ministara Nikolom Špirićem i njegovim zamjenicima - ministrom finansija i trezora BiH Draganom Vrankićem i ministrom sigurnosti BiH Sadikom Ahmetovićem.

Predsjedavajući Špirić i ministri će imati priliku da se obrate Upravnom odboru i odgovore na pitanja.

Upravni odbor Vijeća za implementaciju mira će u naredna dva dana razgovarati o nedostatku napretka u ispunjavanju "Programa 5+2" koji je potreban za tranziciju iz OHR-a u snažnije prisustvo EU institucija u BiH, te će razmotriti napredak koji je postignut u pogledu supervizije u Brčko distriktu.

Upravni odbor će također razmotriti najnovija dešavanja u pogledu razvoja političke situacije, kao što je odvijanje predizborne kampanje i trenutna politička atmosfera u Bosni i Hercegovini, kao i aktivnosti vezane za euroatlanske integracije u širem smislu.

Upravni odbor će se posebno fokusirati na tešku ekonomsku i fiskalnu situaciju, kao i na neuspjeh institucija vlasti da usvoje i implementiraju dogovorene reforme koje mogu privući investicije i osigurati otvaranje novih radnih mjesta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: