{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Spider-Man i WWF ujedinjuju snage u Satu za planetu Zemlju

14.2.2014. u 10:53
2
4
Spider-Man i WWF ujedinjuju snage u Satu za planetu Zemlju
2
Spider-Man i WWF ujedinjuju snage u Satu za planetu Zemlju
Najvećoj globalnoj volonterskoj inicijativi Sat za planetu Zemlju, koju već osmu godinu zaredom organizira WWF, vodeća svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, ove godine će se pridružiti i Spider-Man kao prvi ambasador superheroj. Zajedničkim snagama, Spider-Man i WWF motivirat će pojedince da postanu superheroji u spašavanju planete.
Partnerstvo su najavili Andy Ridley, osnivač inicijative Sat za planetu Zemlju, i Jeff Blake, direktor marketinga i distribucije Sony Pictures Entertainment, povodom ovogodišnjeg lansiranja najveće volonterske kampanje koja će se održati u subotu 29. marta u 20:30 sati. Tom prilikom predstavljena je i nova platforma Earth Hour Blue koja će pojedincima širom svijeta omogućiti da sami iniciraju projekte na području zaštite prirode, kao i da prikupe financijska sredstva potrebna za njihovu provedbu.

Ove godine, uz samog heroja dugo očekivanog filma "Čudesni Spider-Man 2", inicijativi Sat za planetu Zemlju pridružile su se i zvijezde filma: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, te reditelj Marc Webb.

"Ponosan sam što je Spider-Man prvi ambasador superheroj jer upravo tako pokazujemo da svi mi možemo biti superheroji kada postanemo svjesni svojih moći", izjavio je Andrew Garfield, koji utjelovljuje Spider-Mana u predstojećem nastavku filma. "Sat za planetu Zemlju je pokret koji je ostvario veliki utjecaj diljem svijeta, zamislite samo što možemo napraviti sada kad je Spider-Man na našoj strani".

"Čak i kao pojedincu, Sat za planetu Zemlju daje vam mogućnost da inspirirate bilo koga i to ne samo na jedan sat. Postoje odlični projekti širom svijeta koji teže očuvanju planete i u koje se svi možemo uključiti", smatra glumica Emma Stone.

Marc Webb, reditelj filma "Čudesni Spider-Man 2", objavio je i listu WWF projekata u Indoneziji koje je podržao u okviru kampanje: spašavanje sumatranskog tigra, slona, nosoroga i orangutana, kao i njihovog šumskog staništa. "Sat za planetu Zemlju je pokret pun superheroja – moćne gomile koja inspirira promjene za dobrobit planete, zamislite što sve još možemo zajedno učiniti", istaknuo je.

Sat za planetu Zemlju prerastao je u inicijativu u kojoj sudjeluje stotine miliona ljudi širom svijeta u više od 7.000 gradova, iz 152 države. Bosna i Hercegovina u spomenutoj inicijativi sudjeluje već pet godina, te je tako 2013. godine čak 16 bh. gradova ugasilo svoje kulturne znamenitosti na dan proslave. Pored gašenja svjetala, ove godine će se svatko moći uključiti u kampanju putem društvenih mreža i tako podržati brojne globalne kampanje WWF-a.

"Nismo ni sanjali da će Sat za planetu Zemlju imati ovakve rezultate. Sada kad imamo Spider-Mana, nadamo se da ćemo motivirati još pojedinaca da postanu superheroji planete i podrže projekte i kampanje širom svijeta", smatra Andy Ridley iz WWF-a, direktor i osnivač inicijative Sat za planetu Zemlju.

Sony Pictures Entertainment podržao je WWF-ov projekt u Kini kojim se pokušava zaustaviti nestanak šuma koje su stanište pande. Sam film “Čudesni Spider-Man 2” predstavlja “najekološkiji” projekt u historiji Columbia Pictures. Ovaj ekološki pristup prisutan je u svim fazama stvaranja filma – kako u snimanju tako i u produkciji.

"Izuzetno sam ponosan što Čudesni Spider-Man 2 ima tako nizak ekološki otisak. Obavezali smo se biti ekološko osviješteni tokom produkcije, a sudjelovanje u akciji Sat za planetu Zemlju predstavlja krunu tog uspjeha", izjavio je Jeff Blake.

Sat za planetu Zemlju i Spider-Man pokazuju nam da svako može biti superheroj planete. “Sat za planetu Zemlju” 2014. održat će se od 20:30 do 21:30 sat u subotu 29. marta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: