{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Spasioci pod reflektorima vizuelno pregledaju korito Miljacke u potrazi za nestalim mladićima

13.12.2017. u 17:28
465
Spasioci pod reflektorima vizuelno pregledaju korito Miljacke u potrazi za nestalim mladićima
465
Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) nastavili su vizuelno pretraživati korito rijeke Miljacke u koju su noćas upala dvojica mladića. Iako je pala noć, donijeli su generatore i upalili reflektore.
Za njih će ovo biti duga noć jer će, nakon što obustave vizuelnu potragu, nastaviti raditi na prilagođavanju alata za potragu u otežanim uvjetima s obzirom da je Miljacka nabujala i na sve materijale koji se nalaze u njoj.

"Zamijenili smo ljude. Ujutro oko sedam sati ćemo donijeti dodatnu opremu koju ćemo pojačati tokom noći u našim radionicama i ponovo se spustiti u korito", kazala je Majda Kovač, portparolka FUCZ-a za Klix.ba.

Pripadnici Gorske službe spašavanja stanica Sarajevo okončali su potragu za danas i pridružit će se FUCZ-u i ostalima oko sedam sati ujutro.

"Potragu smo obustavili oko 16:40 sati zbog mraka i povišenog vodostaja Miljacke. Potragu ćemo nastaviti od Halilovića nizvodno, ako se ne promijene uslovi na rijeci. GSS stanica Visoko je uključena na svom dijelu rijeke", rekao je Edin Zametica iz GSS stanica Sarajevo.

U potrazi za mladićima učestvuje više od 100 osoba, a potraga se proširila i van granica KS. Poručili su kako neće odustati od potrage sve dok tijela mladića ne budu pronađena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: