{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Spasimo Sarajevske ruže potpisom peticije

S
Sarajevo-x.com
13.11.2008. u 16:14
0
20
Spasimo Sarajevske ruže potpisom peticije
0
Spasimo Sarajevske ruže potpisom peticije
Udruženje Urban u subotu 15. novembra u Sarajevu je ispred Katedrale Srca Isusova organizuje potpisivanje peticije s ciljem spašavanja Sarajevskih ruža – jedinstvenog obilježja Sarajeva.
Potpisivanje peticije bit će svečano otvoreno u 11 sati, a trajat će do 14 sati istoga dana. Događaj je organiziran s ciljem podizanja svijesti o važnosti Sarajevskih ruža, te podnošenja zahtjeva za njihovu zaštitu nadležnim organima (zajedno sa prikupljenim potpisima). Inicijativa je izazvana nedavnim uklanjanjem sarajevskih ruža iz mnogih centralnih ulica Sarajeva.

Ovu inicijativu pokreću studenti i srednjoškolci okupljeni oko udruženja za promicanje kulture Urban iz Sarajeva. Urban je neprofitna nevladina organizacija, tako da je ovaj projekat inicijativa mladih, kao i sve druge aktivnosti udruženja. Ovaj projekat nije zasnovan na nacionalnoj, religioznoj ili bilo kojoj drugoj osnovi, niti se da povezati sa drugim vladinim i nevladinim organizacijama, ističu.

Povodom inicijative snimljena je i pjesma "Sarajevske ruže", a svoj doprinos pokretanjem posebnog projekta dali su i Jasminko Halilović i studio Lisica iz Sarajeva, u vidu web stranice RosesOfSarajevo.com / RuzeSarajeva.ba koja sa radom počinje u petak 14.11.2008. u 12 sati.

Ova web stranica zamišljena je kao prostor podsjećanja na opsadu Sarajeva i važnost Sarajevskih ruža, te prikupljanje sjećanja od ljudi koji u sebi nose "svoju ružu".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: