{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SP: Đokić kandidat za člana Predsjedništva BiH, Dodik za predsjednika RS

S
6.7.2014. u 14:18
4
14
SP: Đokić kandidat za člana Predsjedništva BiH, Dodik za predsjednika RS
4
SP: Đokić kandidat za člana Predsjedništva BiH, Dodik za predsjednika RS
Petar Đokić (Foto: Press.rs)
Socijalistička partija (SP) predložit će lidera stranke Petra Đokića za kandidata za člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima, izjavio je danas predsjednik Izvršnog odbora SP-a Slobodan Protić.
"Smatramo da član Predsjedništva BiH mora biti čovjek koji ima ogromno političko iskustvo i znanje i koji je svojim dugogodišnjim radom provjeren kroz politiku Republike Srpske i mora da uživa opšte povjerenje građana u Srpskoj", kaže Protić.

On je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci rekao da je predsjednik SP-a jedan od najiskusnijih od svih političara u vladajućoj koaliciji, podsjetivši da je Đokić obavljao niz značajnih političkih dužnosti od nastanka Republike Srpske.

Odgovarajući na pitanje da li su o kandidaturi Đokića za člana Predsjedništva BiH razgovarali sa koalicionim partnerima, Protić je rekao da je u koaliciji dogovoreno da se dođe do najkvalitetnijeg rješenja za ovu funkciju, ali da nije pominjano ime kandidata.

"Njegovo ime bit će saopšteno u utorak, 8. jula. Do tada ćemo imati koalicioni sastanak, a unutar kolicije je sazrelo mišljenje da Republika Srpska, odnosno naša koalicija, u Sarajevu mora da kandiduje najkvalitetnijeg čovjeka za ovu funkciju. To nije pitanje jedne stranke, već pitanje građana", napomenuo je Protić.

On je naveo da nema antagonizama u koaliciji, koja je politički zrela i do 8. jula će doći do najboljeg kandidata koji će zastupati interese Srba i Republike Srpske, ali i svih građana.

Protić je najavio da SP ide sa punim listama na predstojeće izbore u svim izbornim jedinicama.

"U Unsko-sanskom kantonu smo dogovorili zajedničku koalicionu listu sa SNSD-om. Potpuno je izvjesno da ćemo imati punu listu i našeg kandidata za sve nivoe vlasti u Federaciji BiH", rekao je Protić.

On je naveo da se koalicija SP-a, DNS-a, SNSD-a dogovorila da na predstojeće izbore idu sa zajedničkim kandidatima za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH.

"Smatramo da u ovom trenutku nema boljeg i jačeg kandidata za predsjednika Republike Srpske od aktuelnog predsjednika Milorada Dodika", naglasio je Protić.

On je istakao da je Dodik političar koji na najbolji način može da vodi Republiku Srpsku u naredne četiri godine i da zastupa njene interese ne samo unutar BiH, nego i na međunarodnom planu.

Protić je rekao da će struktura lista i kandidata za predstojeđe izbore biti završena do 8. jula, dok će kompletne liste biti poznate 9. jula, za kada je planirana sjednica Predsjedništva i Izvršnog odbora partije.

Članovi Glavnog odbora SP-a Radenko Đurica i Nevenka Lolić Vučković istakli su da je ova partija pripremila platformu o radu stranke u naredne četiri godine, kao i o oporavku Republike Srpske nakon teških poplava.

"U ovoj platformi jedan od prioriteta je čuvanje institucija Republike Srpske i ulaganje u njene resurse, kao što su obnovljivi izvori energije i voda", rekao je Đurica.

Vučkovićeva je rekla da solidarnost i socijalna pravda imaju značajno mjesto u platforni ove partije, podsjećajući da su to uvijek bile ideje vodilje SP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: