BiH
18

SOS mame trebaju vašu podršku: Donirajte novac putem uplatnica koje dolaze uz telefonske račune

Klix.ba
U dva bosanskohercegovačka SOS Dječija sela, u Sarajevu i Gračanici ljubav, toplinu porodičnog doma, SOS mamu, te SOS braću i sestre pronašlo je 278 dječaka i djevojčica. Svakoga dana 29 SOS mama, skuha ručak, opere veš, pomogne u pisanju školske zadaće, poljubi mališane za laku noć, a na kraju mjeseca plati račune za vodu, struju, grijanje....

Svakoj SOS mami je stalo da mališanima nadoknadi gubitak roditelja i pruži toplo porodično okruženje, kojem će se uvijek moći vratiti – i kada se jednog dana osamostale i budu "svoji ljudi". Ali na tom putu SOS mame trebaju podršku šire zajednice.

Već 12 godina SOS Dječija sela BiH, u saradnji sa BH Telecomom, svim pretplatnicima fiksne telefonije distribuiraju pismo sa uplatnicom – kao poziv na podršku SOS Dječijim selima BiH. Putem pisma, građani su u prilici upoznati se sa životom unutar SOS Dječijih sela, a svojom donacijom u onom iznosu koji mogu priuštiti, biti najdirektnija potpora za pokrivanje tekućih troškova SOS porodica.

"U proteklim godinama BH Telecom je, na različite načine podržavao rad naše organizacije usmjerene na brigu o djeci bez roditeljskog staranja, te djecu i porodice u potrebi. Izuzetno smo ponosni na prijateljstvo koje nas veže i zahvalni da je BH Telecom demonstrirao svoju društvenu odgovornost kao dugogodišnji prijatelj SOS Dječijih sela kroz kontinuirano sponzorstvo Superbusa i dodjelom donacija te omogućavanjem distribucije našeg pisma korisnicima fiksne mreže, a sada i korisnicima MojaTV usluge. Iznimnu zahvalnost dugujemo i svakom građanu i građanki koji se odluče iskoristiti uplatnicu sa dna pisma i svojom donacijom osigurati dio sredstava potrebnih za brigu o 278 dječaka i djevojčica i mladih ljudi. Bez njihove podrške, naš rad ne bi bio moguć", istakao je Amir Omanović, nacionalni direktor organizacije SOS Dječija sela BiH.

Ukoliko želite da se pridružite ovoj kampanji, pozivamo Vas da iskoristite uplatnicu sa pisma koje ste dobili uz telefonski račun, te tako pomognete da zajedno osiguramo novčana sredstva potrebna za pokrivanje troškova SOS porodice sa sedam djevojčica i dječaka (troškovi hrane, garderobe, higijenskih potrepština, školskog materijala, održavanja porodične kuće, režijski i zdravstveni troškovi). SOS Dječija sela postoje zahvaljujući donacijama, te kampanjom želimo poručiti da i sa malim iznosom, kada se svi udružimo, možemo osigurati sredstva potrebna za brigu o 278 dječaka i djevojčica, te mladih ljudi.