Sorensen: Vrijeme je da političari u BiH pređu na djela

F
FENA
23.11.2011. u 13:29
0
3
Sorensen: Vrijeme je da političari u BiH pređu na djela
0
Sorensen: Vrijeme je da političari u BiH pređu na djela Peter Sorensen (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Sorensen pozdravlja svaku priliku koja zajednički okuplja političke lidere BiH s ciljem da zemlja krene naprijed.
"Pozdravljam svaku priliku koja zajednički okuplja političke lidere BiH s ciljem da zemlja krene naprijed. Ne samo da to duguju građanima, nego je i izuzetno važno da se što prije postigne sporazum o vodećim pitanjima, osobito kada je riječ o EU reformama", ocijenio je danas šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU za BiH ambasador Peter Sorensen komentirajući predstojeći sastanak bh. političkih lidera u Italiji.

Sastanak o Ustavu Bosne i Hercegovine bit će održan u gradu Cadenabbia u Italiji u organizaciji Fondacije Konrad Adenauer, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Ambasador Sorensen smatra da postoji dovoljno prostora za strane da iznađu dogovor ukoliko su spremni i voljni prihvatiti odgovornost i postići značajan kompromis.

"Nadam se da će to i učiniti. Odgovornost za napredak zemlje ka budućnosti u Evropskoj uniji je u potpunosti u njihovim rukama. To je velika odgovornost, s obzirom na visoku stopu nezaposlenosti i mnogobrojne porodice u BiH koje žive na rubu ili ispod granice siromaštva. Vrijeme je da se izjave o evropskoj budućnosti ove zemlje pretvore u djelo", istakao je Sorensen.


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: