Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Žao mi je jadnih ljudi! Država je zakazala, kao i svaki put do sada. Zašto je dozvolila bespravnu gradnju na ***niji? Zašto za sebe imaju opravdanje da je građeno prije 30-40 godina? Prije 30-40 godina nije bilo ovako ogromno odlagalište? Trebali su znati da će se tlo pokrenuti i davno ljude evakuisati.Trpanje otpada 40 godina, pa to i lud zna da brdo neće izdržati i da će jednog dana krenuti. Ali, ovo su ljudi siromasi i DRŽAVU NIJE BRIGA ZA NJIH! Naravno, kao i uvjek niko neće odgovarati za katastrofu koja je oveljude zadesila zbog nebrige društva. Žalosno je u kakvoj neuređenoj državi živimo. Zaslužili smo bolje!!!
glavni uzrok svih klizista pored nelegalne gradnje je i nesadnja stabala i razne flore koja u značajnoj mjeri ne dopusta pokretanje klizista ... (ima stijena na jednoj planini u blizini Sarajeva koju drže dva stabla tj njihovo korijenje a stijena ima veličine ko pola standardne kuce ) e sad zamislite da je tu posađeno 100 stabala da li bi se kliziste pokrenulo , i opet je ovdje kriva CZ koja ima pare ali ih posuđuje i daje političkim subjektima za predizborne kampanje ....... MI SMO DEFINITIVNO DRZAVA ZA PRAČO'EKA
ne treba sad traziti krivca za ovo nego traziti nacina da se pomogne ovim ljudima. ima nas koji smo voljni dati.
Nit ko pita drzavu, nit drzava koga, nit imamo strucnjake nit se ko zanima , sve ekonimsti i pravnici i doktori. Nemamo kadra za bilo koja pitanja sto se ticu zivota. Sta vam je.
@maximus75, KAKO TO DA NE TREBA TRAŽITI KRIVCA? Zbog toga nam i jeste ovako, jer niko ne odgovara za nerad i propuste u svom poslu! Za klizište i nastradale je kriva DRŽAVA! Ništa nisu učinili da sprijeće ljude da ne žive na rizičnom tlu, ako su uopće i znali da je teren rizičan. A ako jesu znali, morali su znati, treba ih vješati, jer su direktni sudionici u nesreći. Zamisli 40 godina odlagati otpad, samo odlagati, a ne očekivati da će se tlo pokrenuti? Pa to je brdo otpada, moralo se urušiti. I sad ne treba tražiti krivca?! I sad treba narod da pruži pomoć? Nemam ništa protiv, ali dokle će narod koji je ionako siromašan, krpiti državne rupe? Svi su se oni oslonili na humanost naroda, A GDJE JE NJIHOVA HUMANOST! OtvaraJU SE HOTELI I HOSTELI NA SVE STRANE. NEKA ISPRAZNE JEDAN I NEKA LJUDIMA DADNU DOŽIVOTNE STANOVE, A ZA POČETAK SVE POTREBNO NEOPHODNO ZA ŽIVOT. ONI SU IH DOVELI U OVO STANJE JADA I ČEMERA. PA VALJDA MOGU NA OVAJ NAČIN DA IM IZAĐU U SUSRET.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Država kriva!!!!!
Da je drzava kao sto nije... u Zavodu za izgradnju I Opcinskim sluzbama koje nisu sprijecile bespravnu izgradnju na klizistima, trebalo bi pohapsiti sve odgovorne, prodati njihovu imovinu I nadoknaditi stetu stanovnicima koji su pretrpilistetu pokretanjem klizista... pa bi ubuduce radili svoj posao koji im je placen od plata/penzija/poreza stanovnika BiH.
A Boga mi nije no ovima mane, traže dsozvolu, ne dobiju je ali oni pametni opet ulažu novac, e onda kad opština ili država krene da ruše prvi ti ćeš reci" Šta je ovo ne daju ljudima ni ono malo kućice da naprave, a oni su se nakrali???" prema tome ne pametujte previše , jednostavno nemamo mentalite da kada ti kažu da je vodno područje to jeste tako i da upravo zbog toga nisi dobio dozvolu, a ne da misliš da to namjerno "samo"tebi ne daju......eno na Trebeviću treba da bi se klizošte(i opet je upitno) saniralo 50 miliona, a sve da bi se spasilo kao 12 kuća, ma hajde....iseliti ih nasilu srušiti kuće da se ne vrate i dati im zemlju negdje drugo, a o novcu za kuću su trebali misliti prije 30 40 godina kad su dobili zabranu da prave ......žao mi je ali tako je, najlakše je na državu i kad je u pravu, a rijetko su u pravu ali što se tiče nelegalne gradnje su u pravu, već ih kude kad nedaju da se grade, a kad se desi zlo onda se kude što opet nije zabranila gradnju ili što ne da 100000milion
Sve dok budemo krivili druge, biće nam ovako kako jeste.......
PRIKAŽI ODGOVORE (1)