BiH
732

Sokolović: Neću podržati nova zaduženja, dosta mi je evropskih standarda, a balkanskih plaća

Piše: Er. M.
Salko Sokolović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Salko Sokolović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Zastupnik SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH Salko Sokolović izjavio je na današnoj sjednici Zastupničkog doma kako neće podržati nova zaduženja BiH.

Sokolović je rekao da se očito očekivalo da će predsjednici političkih stranaka narediti zastupnicima u Parlamentarnoj skupštini BiH da podrže dizanje kredita, što nije ispravno i na šta se ne bi trebalo računati. Istakao je da mu je dosta evropskih kredita, principa i standarda, a balkanskih plaća građana BiH.

"Ne može Vijeće ministara BiH to uraditi i zadužiti nas. Osjećam se kao ucijenjen čovjek. Ja bih trebao za dvije godine ići i govoriti narodu da mi je neko rekao da to podržim i da ja ništa nisam znao. Ne može tako", rekao je Sokolović.

Predstavnicima izvršne vlasti poručio je da traže nova rješenja dodajući kako mu ne pada na pamet da podrži nova zaduženja države kod međunarodnih finansijskih institucija. Rekao je i da Vijeće ministara BiH prebacuje svu odgovornost na Parlamentarnu skupštinu BiH.

"Ja neću podržati nova zaduženja. Da sam znao da je ovako lako biti predsjedavajući Vijeća ministara BiH ja bih se odmah kandidovao", rekao je Sokolović.