{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Softić: 2. decembra imenovanje novog rukovodstva Predstavničkog doma FBiH

F
26.11.2014. u 14:11
0
1
Softić: 2. decembra imenovanje novog rukovodstva Predstavničkog doma FBiH
0
Softić: 2. decembra imenovanje novog rukovodstva Predstavničkog doma FBiH
Safet Softić
Predsjedavajući Safet Softić očekuje da će na konstituirajućoj sjednici novog saziva Predstavničkog doma Federalnog parlamenta, najavljenoj za 2. decembar u Sarajevu, osim polaganja zakletve novoizabranih poslanika, biti imenovano i novo rukovodstvo Doma, ali još ne želi govoriti o mogućim imenima.
Očekuje, kaže, da će 2. decembra imati i službeno dostavljena imena kandidata za rukovodne funkcije - predsjedavajućeg i dvoje dopredsjedavajućih.

U svojstvu dosadašnjeg predsjedavajućeg, Softić će otvoriti konstituirajuću sjednicu i voditi je dok ne bude imenovano novo rukovodstvo.

Parlamentarnu većinu u Federaciji Bosne i Hercegovine treba da formiraju Stranka demokratske akcije, Hrvatska demokratska zajednica BiH i Demokratska fronta, ali s obzirom na to kako se odvija proces formiranja nekih skupština u kantonima u kojima je za (skupštinsku) većinu potrebno pridruživanje stranaka s manje osvojenih mandata, Softić je ranije kazao da nije isključena mogućnost razgovora o pridruživanju neke od tih "pratilica" i trojci na federalnom nivou.

"Trojka" već ima 56 mandata, za većinu je trebalo najmanje 50 jer Predstavnički dom ima ukupno 98 mjesta.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: