|

Do kraja novembra konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

Do kraja novembra konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH
0
F
FENA
10.11.2014. u 14:45
1
komentara
0

dijeljenja
Do kraja novembra konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH
Sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta na kojoj će biti konstituiran novi saziv ovog doma trebalo bi se održati za 20 dana u Sarajevu, kazala je Mira Grgić, dosadašnja potpredsjedavajuća Predstavničkog doma i novoizabrana poslanica SDP-a BiH u tom domu.
Podsjetila je da se konstituirajuća sjednica po zakonu održava 20 dana nakon objavljivanja potvrđenih rezultata općih izbora u BiH.

"Mislim da će do kraja mjeseca biti održana sjednica. Također, po Ustavu trebaju da se formiraju skupštine kantona iz kojih idu delegati za Dom naroda Parlamenta FBiH, a zatim delegati biraju predsjednika i potpredsjednike Federacije BiH", rekla je Grgić.

Formiranje Doma naroda Federalnog parlamenta, po njenom mišljenju, malo će kasniti, jer u roku od 10 dana od objavljivanja potvrđenih rezultata općih izbora treba da se konstituiraju skupštine kantona.

"To su ustaljene procedure i mogućnosti da uslovno rečeno nezadovoljni politički subjekti negdje prave zastoj kao što je bilo 2010. godine. Nadam se da to neće biti slučaj u ovom mandatnom periodu", kaže Grgić.

Da bi Federalni parlament funkcionirao, ističe Grgić, potrebno je da se konstituiše i Dom naroda da bi se mogla imenovati Vlada Federacije BiH.

"Moja politička opcija ovog puta će biti u opoziciji, te ću se zalagati za zakone i rješenja koji idu na dobrobit svakog građanina Federacije BiH", izjavila je za Fenu Mira Grgić novoizabrana poslanica SDP-a BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...