{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Socijalni dan: Prvo radno iskustvo za srednjoškolce u Vladi Kantona Sarajevo

25.5.2017. u 12:19
132
13
Socijalni dan: Prvo radno iskustvo za srednjoškolce u Vladi Kantona Sarajevo
132
Socijalni dan: Prvo radno iskustvo za srednjoškolce u Vladi Kantona Sarajevo
Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković primio je danas učenike iz Srednjoškolskog centra Hadžići Elmedina Karišika i Dženana Nizića koji će svoje prvo poslovno iskustvo steći u Vladi Kantona Sarajevo.
"Udruženje 'INFOHOUSE' danas organizira 10. Socijalni dan, odnosno dan kad srednjoškolci rade u firmama, institucijama, pekarama, udruženjima, ministarstvima, gradskim upravama, na tržnicama i to na području cijele Bosne i Hercegovine", pojasnio je učenik Karišik te se ovom prilikom zahvalio premijeru Konakoviću što im je omogućio da svoja nova znanja steknu u kantonalnoj vladi.

Socijalni dan je jedna, od tri aktivnosti, koje se realizuju u okviru projekta "Volontiraj kreditiraj". Taj dan se učenici umjesto pohađanja nastave bave volonterskim radom u firmama i nevladinim organizacijama za dnevnicu koja se uplaćuje u fond za projekte.

"Volontiraj kreditiraj" ima za cilj jačanje kapaciteta mladih kako bi oni bili u mogućnosti da preuzmu odgovornost za svoju profesionalnu budućnost, za razvoj lokalne zajednice, ali i za poboljšanje statusa mladih u cjelini.

"Vrlo mi je drago što sam u mogućnosti da podržim ovaj projekt te na jedan dan pokažem svoje radno okruženje i upoznam ove učenike s poslovima koji su u nadležnosti Vlade, kao i o načinima na koji je organizovan naš rad", istakao je premijer Konaković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: