|

Socijalne naknade u Kantonu Sarajevo će biti povećane

Socijalne naknade u Kantonu Sarajevo će biti povećane
16
F
FENA
23.3.2020. u 13:41
2
komentara
16

dijeljenja
Socijalne naknade u Kantonu Sarajevo će biti povećane Foto: T. S./Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo donijela je zaključak o povećanju visine socijalnih naknada u KS-u, a resorno ministarstvo će poduzeti sve radnje za povećanje tog osnova.
Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Jasna Agić je potvrdila da će odmah poduzeti sve radnje za povećanje osnova za obračun materijalnih i drugih davanja, po Zakonu o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodica s djecom KS, čime će sva socijalna davanja biti uvećana.

Pozvala je sve poslodavce na području Kantona da se pridržavaju preporuka koje je donijela Vlada FBiH 16. marta ove godine a koje se tiču reorganizacije radnog vremena i radnih procesa a sve s ciljem prevencije i sprečavanja obolijevanja od koronavirusa.

Agić je ukazala i na preporuku datu poslodavcima da omoguće svojim radnicima, koji su roditelji malodobne djece do 10 godina, odsustvo s posla i to jednom od roditelja u slučaju da oba roditelja rade za vrijeme trajanja obustave nastave u predškolskim ustanovama i školama KS, saopćeno je iz Vlade KS.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...