|

Socijaldemokrate BiH izabrale Predsjedništvo i generalnog sekretara

Socijaldemokrate BiH izabrale Predsjedništvo i generalnog sekretara
182
I. P.
20.10.2019. u 13:16
42
komentara
182

dijeljenja
Socijaldemokrate BiH izabrale Predsjedništvo i generalnog sekretara
Na konstituirajućoj sjednici Glavnog odbora Socijaldemokrata BiH (SDBiH), koja je danas održana u Tuzli, izabrani su članovi Predsjedništva. Husein Tokić, izabran je za generalnog sekretara.
Izabrano je i preostalih 10 članova Predsjedništva SDBiH, a prethodno su verifikovani mandati 81 člana Glavnog odbora, koji su izabrani na nedavno održanoj Osnivačkoj skupštini.Izabrani članovi Predsjedništva SDBiH su Hasan Muratović, Edin Delić, Mile Atlagić, Amela Zaimović, Nedžad Šećić, Zlatko Ercegović, Mirnes Mujkić, Aziz Čačković, Ziher Suljić I Aleksandra Ivković.

"Želimo istaknuti činjenicu da smo mi prva politička partija socijaldemokratske provenijencije sa sjedištem u Tuzli kao kolijevci socijaldemokratije ali sa jasnom i nedvojbenom namjerom da nastupamo kao državotvorna partija na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine", kaže se u saopćenju.Iz SDBiH kažu da je stranci pristupilo nekoliko hiljada članova među kojima je značajan broj građana koji do sada nisu bili članovi ni jedne političke organizacije.

"To je za nas jako ohrabrujuće, jer je jedan od naših ciljeva da probudimo i aktiviramo politički neaktivne građane kojih ima ogroman broj što potvrđuje i činjenica slabe izlaznosti građana na izbore. Kada je u pitanju Tuzla, moram se zahvaliti Žarki Vujoviću I Kerimu Isoviću na dosadašnjem radu u procesu formiranja Mjesnih organizacija u Tuzli", kaže se u saopćenju SDBiH.Podsjećaju da je bivši gradonačelnik Brčkog Mirsad Đapo, predsjednik Pokreta za bolje Brčko pristupio SDBIH, te najavio pristupanje članova Pokreta u SDBIH.

"U narednom periodu očekujemo osnivanja u Zeničko-dobojskom kantonu, Unsko-sanskom kantonu, Kantonu Sarajevo i Srednjebosanskom kantonu, gdje već imamo zakazane inicijativne odbore koji će biti nukleus stvaranja SDBiH u tim regijama", istakao je Enver Bijedić, predsjednik Socijaldemokrata BiH
Prijavi grešku


Komentari (42)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...