Ključne ruke za većinu
323

SDP u Tuzli iz stranke isključio Žarka Vujovića i Huseina Tokića koji su podržali koaliciju sa SDA

S. H.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
U Kantonalnom odboru SDP-a Tuzla večeras je donesena odluka o isključenju iz stranke dvojice zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona koji su podržali koaliciju sa SDA.
Na nivou Kantonalnog odbora SDP-a u Tuzli donesena je odluka o isključenju Žarka Vujovića i Huseina Tokića iz SDP-a BiH. Od danas oni i formalno nisu više članovi SDP-a.

"Odluka o isključenju je donesena jednoglasno i glasovima iz svih gradova i općina u TK što daje posebnu težinu", kazali su za Klix.ba iz SDP-a.

Ovo je bila očekivana odluka s obzirom da je zahvaljujući glasovima Vujovića i Tokića formirana nova skupštinska većina u Tuzlanskom kantonu, koju će predvoditi SDA.

U međuvremenu je u Tuzlanskom kantonu SDP uveo Povjereništvo na čijem je čelu Dževad Hadžić, predsjednik Kluba zastupnika ove partije u Skupštini TK.

Nova većina u Skupštini TK za predsjedavajućeg Skupštine izabrala je upravo Žarka Vujovića, koji je od večeras bivši član SDP-a.

U međuvremenu je SDA predložila i svog kandidata za premijera, a to je Denijal Tulumović, ljekar iz Tuzle, koji će vjerovatno biti i izabran na tu funkciju.