"Oštro iskritikovao" Pink BH
0

SNSD-ovac Košarac htio postati žrtva u Sarajevu

Piše: N. J.
Staša Košarac: Umalo žrtva
Staša Košarac: Umalo žrtva
Član Glavnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata i šef Kluba Srba u Domu naroda Parlamenta BiH Staša Košarac pokušao je postati glavna zvijezda emisije "Zabranjeni forum" Pink BH, na kojoj je sinoć gostovao.

Gostovanje u sinoćnjoj emisiji Pink BH "Zabranjeni forum" Košarac je iskoristio za provociranje publike dizanjem tri prsta, a onda, prema izjavi voditelja emisije Aleksandra Hršuma, potpuno izmislio da je "verbalno, a zamalo i fizički, napadnut nakon sinoćnjeg gostovanja u emisiji".

Naime, prema tvrdnji Košarca, čije riječi je prenijela agencija Srna, on je bio izložen salvi vulgarnosti i uvreda, a umalo je izbjegao i linč (?!) nakon što je podigao tri prsta "reagujući" na navijačku bh. pjesmu koja je označila i kraj emisije čija je tema bila formiranje vlasti na nivou BiH. Uvrede su, kako navodi Srna, išle na račun RS-a, njenog predsjednika Milorada Dodika, Srba i SNSD-a, a izrekli su ih mladi iz Kalesije koji su sjedili u publici.

Voditelj Hršum tvrdi da Košarac izmišlja

No, voditelj emisije Hršum ističe da su se stvari odvijale sasvim drugačije. Hršum je napomenuo da ne želi komentarisati ponašanje Staše Košarca koji je javni prostor i poziv u emisiju, gdje je trebao biti jedan od sagovornika, iskoristio da isprovocira publiku, ali i nastavio:

"Sve se desilo pred sam kraj emisije kad je puštena bh. navijačka pjesma, a Košarac digao tri prsta. Time je isprovocirao goste iz Kalesije koji su napustili studio. Međutim, Košarca niko nije napao, niti je bilo naznaka da bi mogao biti fizički napadnut. Također, imam informaciju i da ga je obezbjeđenje naše kuće otpratilo do njegovog automobila, tako da ni tu nije bilo nikakvih problema", rekao je Hršum za Sarajevo-x.com, dodajući kako je tema emisije glasila "Država bez vlasti, političari na godišnjem odmoru".

No, očito je Košarac svježinu nakon povratka s godišnjeg odmora odlučio iskoristiti za podgrijavanje tenzija. Očito mu ni provokacije i "istjerivanje" publike iz studija nisu bili dovoljni, te je odlučio da naprasno on postane žrtva.

Košarac: Srbe iritira pjesma bh. navijača

"Zahvaljujući pojedinim kolegama koji su sa mnom gostovali u ovoj emisiji bukvalno sam izbjegao linč razularenih Kalesijaca. Mislim da je ovo sramota, prije svega, organizatora 'Zabranjenog foruma', ali i još jedan pokazatelj da se Srbima u Sarajevu pokušava zabraniti da misle svojom glavom i pokažu šta osjećaju", nadahnuto je "zaključio" Košarac. Uz to je "oštro kritikovao i ponašanje nadležnih iz Pink BH, koji nisu ništa preduzeli da spriječe u nekoliko navrata i fizičke atake pojedinaca iz Kalesije".

A, onda je SNSD-ov kadrovik pojasnio i simboliku svog poteza.

"Ne znam zašto se podizanje tri prsta uvijek doživljava kao provokacija i što se to Srbima stalno imputira kao nešto negativno? To je dio naše tradicije i našeg identiteta. S druge strane, kao u ovom slučaju, nikome nije palo na pamet da Srbe itekako iritira pjesma bh. navijača, koji na utakmice dolaze pod ratnim zastavama Armije BiH i skandiraju uvrede na račun Srba i RS-a", "poentirao" je nakon isforsiranog incidenta Košarac.