Zasjedao Glavni odbor
0

SNSD: Neslaganje sa rješenjima nametnutim na nivou BiH

SRNA
Milorad Dodik (Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Milorad Dodik (Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je Glavni odbor ove stranke konstatovao da nije sporna podrška SNSD-a BiH, teritorijalnom integritetu i međunarodnom kapacitetu BiH, ali da postoji ogromno neslaganje sa nametnutim rješenjima na unutrašnjem planu.

Dodik je izjavio novinarima nakon sjednice Glavnog odbora SNSD-a u Laktašima da ova stranka zbog toga traži da budu obavljene rasprave o svim pitanjima da bi se našla adekvatna rješenja.

Prema njegovim riječima, Glavni odbor SNSD-a donio je danas odluku da organizuje panel u okviru RS na koji će biti pozvane sve političke partije sa kojima će biti razgovarano o aktuelnim pitanjima regionalnog i međunarodnog značaja i izazovima na tom planu da bi RS na najbolji način bila pripremljena za te izazove. 

"Zaključili smo i da SNSD u toku februara i marta obavi konsultacije u opštinskim odborima i predloži kandidate za načelnike za opštinske izbore iduće godine, te da u tom periodu budu koncipirane odborničke liste da bi ova stranka već krajem marta i početkom aprila mogla da promoviše kandidate za načelnike i odborničke liste", naveo je Dodik.

Govoreći o ekonomskoj politici, Dodik je naglasio da je Glavni odbor SNSD-a podržao ekonomsku politiku koju je predložila Vlada RS. "Mislimo da je vrijeme puno izazova, te da je veoma važno obezbijediti i zadržati ekonomsku i socijalnu situaciju na postojećem nivou", rekao je Dodik. Prema njegovim riječima, SNSD je svjestan i izazova koji podrazumijevaju odgovore na aktuelna pitanja. 

"Ako, recimo, dođe do pada eura u Evropi onda to nesumnjivo znači da će biti snažan udar i na privredu RS i morat ćemo da damo određene odgovore. SNSD je pripremio grupu ljudi koji se profesionalno bave time, kao na primjer šta će se desiti nakon učlanjivanja Hrvatske u EU, koje mjere treba da preduzmu organi RS i koje mjere treba da predložimo organima BiH da bismo se prilagodili tome", rekao je Dodik. On smatra da još nije moguće donijeti mjere o tome, jer nije poznato da li će eurozona opstati.