Većina odlučila
72

SNSD izgubio vlast u Drvaru: Opozvana načelnica Dušica Runić

SRNA
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Većina odbornika Općinskog vijeća Drvar opozvala je danas načelnicu općine Dušicu Runić.
Za opoziv Runićeve glasalo je devet odbornika iz PDP-a, Srpske napredne stranke (SNS), DNS-a, Socijalističke partije i HDZ-a 1990.

Kao jedan od razloga za opoziv Runić naveli su izostanak komunikacije sa Općinskim vijećem.

Odbornik Srpske napredne stranke Darko Kajtez optužio je SNSD za izbor Runić, a odbornik PDP-a Milan Balaban rekao je kako ona ima "neprihvatljiv stav".

Odbornici su donijeli i zaključak o formiranju komisije za opoziv načelnika općine, koju čine Jasna Pećanac iz Socijalističke partije, Berislav Bošnjak iz HDZ-a 1990. i Aleksandra Prpa iz DNS-a.

Grupa odbornika je odlučila predati inicijativu za opoziv načelnice, iako im to nije bio plan, objasnila je jučer za Klix.ba Jasna Pećanac (SP).

"Većina je složna i smatra da je ovo ispravan put. U 2019. su održane samo četiri redovne sjednice, a to je pokazatelj da se nije dobro radilo. Mi smo ubijeđeni da je ovo što radimo ispravno. Mi smo preuzeli vijeće jer želimo raditi, ali prosto nismo mogli gledati nerad, a nismo imali namjeru rušiti načelnicu. Ali pored brojnih dopisa i pokušaja razgovora ona se ne ponaša kao načelnik Drvara već zauzima stavove stranke. Danas je 31. januar, a od nacrta budžeta ništa nije dostavljeno", kazala je.