Sjednica Izvšnog odbora
0

SNSD danas o platformi i konstituisanju Parlamenta

SRNA
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Izvršni odbor Glavnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) trebalo bi danas da utvrdi pojedinačna kadrovska rješenja za rukovodstvo Narodne skupštine Republike Srpske (RS) i razmotri platformu o zajedničkom djelovanju ove stranke sa Srpskom demokratskom strankom (SDS) u organima BiH.

"Jedna od tema sjednice je konstituisanje parlamenta RS i predlaganje pojedinačnih kadrovskih rješenja, što uključuje predsjednika skupštine, šefa poslaničkog kluba... Druga tema je platforma o zajedničkom djelovanju u organima BiH sa SDS-om. Možda će biti i neke površne analize rezulatata izbora, ali to nije glavna tema", rekao je Srni izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić.

Sjednica će početi u 17.00 sati u maloj sali Narodne skupštine RS, a po njenom završetku novinarima će se najvjerovatnije obratiti predsjednik Izvršnog odbora Glavnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je juče Srni da je ponovni izbor Igora Radojičića na funkciju predsjednika Narodne skupštine RS "stvar dogovora klubova poslanika". 

Srna saznaje da će funkciju predsjednika parlamenta Srpske i u narednom mandatu obavljati Radojičić.