|

SNSD aktivnosti države za rješenje migrantske krize okarakterisao kao udar na RS

SNSD aktivnosti države za rješenje migrantske krize okarakterisao kao udar na RS
19
S
SRNA
14.5.2018. u 18:35
95
komentara
19

dijeljenja
SNSD aktivnosti države za rješenje migrantske krize okarakterisao kao udar na RS Foto: F. K./Klix.ba
Sastanak Koordinacionog tijela za pitanje migracija u BiH, koji se danas održao u Sarajevu, predstavlja još jedan udar na Republiku Srpsku jer se zanemaruje stav Vlade RS-a, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.
"Zanimljivo je i što su na sastanku učestvovali američka amabasadorica, kao i ambasadori dijela zemalja Evropske unije, a ne i oni koji će se na terenu sretati sa migrantima, a to su institucije entiteta, prije svega institucije Republike Srpske jer će svi migranti prvo ući na teritoriju RS-a", istakao je Kovačević.

On je naglasio da na ovom "besmislenom sastanku ne učestvuju ni predstavnici ministarstva odbrane BiH iako je ranije iz institucija BiH saopštavano da će se migranti zbrinjavati u kapacitetima ovog ministarstva".

"Danas se još jednom dokazalo da institucije BiH nisu tu da rade u korist građana Republike Srpske i FBiH već isključivo da provode odluke svojih mentora iz stranih ambasada", konstatovao je portparol SNSD-a.

On je dodao da mu je žao svih migranata i problema u kojem su se našli, ali da RS nema kapacitete da te probleme riješi, poručio je Kovačević.
Prijavi grešku


Komentari (95)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...