Stanje pod kontrolom
14

Snijeg u Tuzli nije izazvao veće probleme, dežurne ekipe spremne za rad

Piše: A. K.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Za razliku od Unsko-sanskog kantona gdje je snježni pokrivač stvorio brojne probleme građanima, snijeg koji je u noći s petka na subotu zabijelio i Tuzlanski kanton sa sobom nedaće nije donio.

Iz nadležnih službi poručuju da je stanje pod kontrolom te da su dežurne službe spremne za djelovanje na terenu u slučaju novih snježnih padavina.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Uprave civilne zaštite Tuzlanskog kantona, sve saobraćajnice su prohodne, a u slučaju nastanka problema dežurne ekipe su spremne za djelovanje na terenu.

Probleme su jutros osjetili jedino mještani Previla nadomak Tuzle gdje je usljed većih količina snijega došlo do obustave saobraćaja na dijelu magistralnog puta M-1.8 Tuzla-Srebrenik, ali je intervencijom dežurnih komunalnih službi stanje normalizovano, potvrdili su iz Kantonalne uprave civilne zaštite.

Kada je riječ o Tuzli, iz Javnog komunalnog preduzeća Komunalac za Klix.ba su istakli da su njihovi djelatnici jutros radili na raščišćavanju snijega s gradskih saobraćajnica, a u slučaju novih snježnih padavina te nastanka eventualnih problema mehanizacija i radnici su spremni za djelovanje.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona potvrđeno nam je da nije bilo saobraćajnih nesreća na području ovog kantona, ali pozivaju vozače na povećanje opreza jer su kolovozi mokri i klizavi.