BiH
0

Snijeg pričinio veliku štetu na voćkama u Sarajevsko-romanijskoj regiji

FENA
Istočno Sarajevo (Foto: SRNA)
Istočno Sarajevo (Foto: SRNA)
Mokar i težak snijeg pričinio je veliku štetu na voćkama na području Sarajevsko-romanijske regije, potvrđeno je danas iz Uprave Civilne zaštite Republike Srpske.

Snijeg je izazvao, kako je saopćeno, i manje probleme u snabdijevanju električnom energijom na Sokocu, Palama i u Istočnom Novom Sarajevu, dok u Han-Pijesku nema vode.

Iz Civilne zaštite RS-a navode da je snijeg jučer padao i na području općina Mrkonić Grad, Ribnik, Istočni Drvar. Visina snježnog pokrivača u Mrkonjić Gradu je osam centimetara, Ribniku pet, Istočnom Drvaru deset, Driniću i Šipovu tri centimetra.

Također, u toku jučerašnjeg dana, u popodnevnim satima, na obroncima planine Borja, u općini Teslić, bilo je do slabijih snježnih padavina, a trenutna visina snijega je oko dva centimetra.

I u većini općina na području bijeljinske regije trenutno pada sitna kiša i snijeg koji se ne zadržava na tlu, dok na području Hercegovine od protekle noći pada kiša.

Na području Banje Luke pada slaba do umjerena kiša, dok na području Doboja trenutno nema padavina, a jučerašnja kiša nije bitno uticala na porast vodostaja rijeka.