Srebrenica
0

Smjena direktora Doma zdravlja podijelila koaliciju

FENA
Tematska sjednica Skupštine općine Srebrenica sinoć je, nakon višesatne rasprave o problemima u Domu zdravlja, prekinuta bez usvajanja izvještaja o radu ove ustanove i utvrđivanja datuma njenog nastavka.

Nakon što su skoro svi odbornici, predsjednik Upravnog odbora i direktor Doma zdravlja raspravljali o nagomilanim problemima u ovom kolektivu i slaboj organizaciji zdravstvene zaštite, odbornici SNSD-a su, na prijedlog Upravnog odbora, zatražili smjenu direktora Petra Lončarevića.

Poslije pauze odbornici SNSD-a su insistirali na smjeni, što njihovi koalicioni partneri iz Saveza SDA i Stranke za BiH nisu podržali, pa su oni napustili sjednicu.

Budući da se ostali srpski odbornici, kao i neki bošnjački, nakon pauze nisu vratili na zasjedanje, sjednica je prekinuta zbog nedostatka kvoruma za rad.

Osman Suljić, načelnik općine Srebrenica, izjavio je da će zatražiti od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS da preispita stanje u srebreničkom Domu zdravlja i ako je potrebno postavi novog direktora s obzirom na to da mistarstvo finansira rad ove ustanove.