{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Smijenjena tri ministra Vlade ZDK iz Demokratske fronte

Klix.ba
23.11.2015. u 16:07
26
5
Smijenjena tri ministra Vlade ZDK iz Demokratske fronte
26
Smijenjena tri ministra Vlade ZDK iz Demokratske fronte
Skupština Zeničko-dobojskog kantona danas je na svojoj 19. hitnoj sjednici potvrdila Odluke premijera Zeničko-dobojskog kantona o smjeni tri ministra u Vladi Kantona iz Demokratske fronte.
Smijenjeni su Hajrudin Žilić sa dužnosti ministra Ministarstva unutrašnjih poslova u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, Goran Bulajić sa dužnosti ministra Ministarstva za prostorno uređenje, promet, komunikacije i zaštitu okoliša u Vladi Zeničko-dobojskog kantona i Bojan Gvozdenović sa dužnosti ministra Ministarstva zdravstva u Vladi Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon toga su imenovani novi ministri u Vladi Zeničko-dobojskog kantona. Kako je već poznato, nakon raskida postojeće, stvorena je nova koalicija političkih stranaka koje participiraju u vlasti na nivou Federacije Bosne i Hercegovine i Zeničko-dobojskog kantona.

U skladu s tim, pokrenuta je i rekonstrukcija sastava Vlade Zeničko-dobojskog kantona, u kojoj će od danas participirati stranke: SDA, SBB i Koalicija HDZ, HSS, HKDU BIH, HSP HB. Na današnjoj sjednici Skupštine svečanu izjavu pred skupštinskim poslanicima dali su: Nikola Arsenić, ministar Ministarstva unutrašnjih poslova (prijedlog SBB-Fahrudin Radončić), Fahrudin Brkić, ministar Ministarstva za prostorno uređenje, saobraćaj, komunikacije i zaštitu okoliša (prijedlog SBB-Fahrudin Radončić) i Dragoljub Brenjo, ministar Ministarstva zdravstva (prijedlog SBB- Fahrudin Radončić).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: