BiH
26

Smijenjena tri ministra Vlade ZDK iz Demokratske fronte

Klix.ba
Skupština Zeničko-dobojskog kantona danas je na svojoj 19. hitnoj sjednici potvrdila Odluke premijera Zeničko-dobojskog kantona o smjeni tri ministra u Vladi Kantona iz Demokratske fronte.

Smijenjeni su Hajrudin Žilić sa dužnosti ministra Ministarstva unutrašnjih poslova u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, Goran Bulajić sa dužnosti ministra Ministarstva za prostorno uređenje, promet, komunikacije i zaštitu okoliša u Vladi Zeničko-dobojskog kantona i Bojan Gvozdenović sa dužnosti ministra Ministarstva zdravstva u Vladi Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon toga su imenovani novi ministri u Vladi Zeničko-dobojskog kantona. Kako je već poznato, nakon raskida postojeće, stvorena je nova koalicija političkih stranaka koje participiraju u vlasti na nivou Federacije Bosne i Hercegovine i Zeničko-dobojskog kantona.

U skladu s tim, pokrenuta je i rekonstrukcija sastava Vlade Zeničko-dobojskog kantona, u kojoj će od danas participirati stranke: SDA, SBB i Koalicija HDZ, HSS, HKDU BIH, HSP HB. Na današnjoj sjednici Skupštine svečanu izjavu pred skupštinskim poslanicima dali su: Nikola Arsenić, ministar Ministarstva unutrašnjih poslova (prijedlog SBB-Fahrudin Radončić), Fahrudin Brkić, ministar Ministarstva za prostorno uređenje, saobraćaj, komunikacije i zaštitu okoliša (prijedlog SBB-Fahrudin Radončić) i Dragoljub Brenjo, ministar Ministarstva zdravstva (prijedlog SBB- Fahrudin Radončić).