Negirao genocid i loše radio
0

Smijenjen predsjednik Skupštine općine Srebrenica

FENA
Srebrenica
Srebrenica
Nakon dosta žučne rasprave, odbornici Skupštine općine Srebrenica, sa 16 glasova za, donijeli su odluku da se Radomir Pavlović, predsjednik Skupštine općine razriješi dužnosti. Prije glasanja, sjednicu su napustili odbornici iz reda SNSD-a.

Razlozi za smjenu Pavlovića, uime klubova SDA i SBiH iznio je odbornik SDA Alija Tabaković. On je naveo da je ovo treći mandat koji Pavlović obnaša, a rezultati koje je ostvario su veoma loši. Negirao je genocid, nije poštovao zakonske obaveze o zapošljavanju povratnika u javne institucije, a svojim istupima u medijima stalno je navodio da su Srbi u Srebrenici ugroženi, što nije tačno, izjavio je Tabaković.

On je dodao da je Pavlović strani državljanin jer već duže živi u Srbiji.

Pavlović je izjavio da je ovo politička odluka i da SDA vrši predizbornu kampanju u nastojanju da pokaže svoju snagu. On je dodao da se do sada zalagao za stvaranje uvjeta za bolji život svih stanovnika Srebrenice, a sada će, zajedno s ostalim članovima SNSD-a blokirati investicije u Srebrenici, izazivati političku krizu, koja će se prenijeti na sve nivoe vlasti.

Ćamil Duraković, potpredsjednik Općinskog odbora SDA, rekao je da Pavlović nastupa ucjenjivački i da je često opstruirao rad Skupštine pa i Općine Srebrenica.

Na ovaj način politička situacija u Srebrenici je ozbiljno uzdrmana i narušena, a produbit će se još više ako se zatraži smjena načelnika Općine Osmana Suljića, što je spomenuto na današnjoj sjednici.

SDA je najavila da će u buduću koaliciju ući sa SBiH i Savezom srpskih stranaka, u kojoj se nalazi i SDS.