Komentari (229)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Covic bi sve a da ne da nista. Elektorski model za Dom naroda, ili to ili nista idemo istim tempom
Građanska ili ništa. Nema polugrađanske države. Valjda je za ovih 30 godina etnički princip dejtonskog nesporazuma dovoljno pokazao svoju "funkcionalnost"....Omogućio je dvotrećinske blokade i ucjene u kojem ni Japanac ne bi mogao funkcionirati a kamo li nesposobna SDA
Šta kad bi neko tražio potpuno ukidanje doma naroda FBiH i ako se to ne udovolji nema pregovora ni ooko čega? Isto kao da nema maksimalističkih potencijala na ostalim stranama. Ali danas se spremnost za dogovor i kompromis gleda kao slabost i prilika da se za pružen nokat otkine ruka
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Nije HDZ-u bitna ravnopravnost i predstavljanje već ugrabiti treći entitet papirima, dok mogu... Psi koji laju ne ujedaju. Pregovarači koji svi zajedno nemaju 50 000 glasova ne smiju krojiti sudbinu sa inkvizicijom iz međunarodne zajednice.
bravo
Dobra analiza. Svaka cast
Hrvati svakako ne zaslužuju status konstitutivnog naroda u BiH, već im se treba dodijeliti status manjine. Svakako ih ima nemjerljivo manje u odnosu na Bošnjake i Srbe.
Čoviću, upao si u sopstvenu političku i ljudsku septičku jamu. Sada nemaš kuda, pa i nikome, građani će zatražiti vanredni popis stanovništva iduće godine i da onda definišemo sve pojmove koje navodiš kao razloge za segregaciju u Federaciji - Bošnjaka i Ostalih prije svega. Naravno da više u Federaciji nečeš imati sve poluge u svojim rukama. Neka ti je sa " srećom" narednih sedam mjeseci života!
Ukinuti Dom naroda,jedan glasac jedan glas,ukinuti troclano predsjednistvo i glasati samo za jednog predsjednika,ukinuti konstutivnost,ukinuti kantone i eto napretka za FBiH a i za drzavu BiH.
Kakav maxsimalizam to što Čović traži je minimum koji je zagarantiran Wošingtonskim i Dejtonskim sporazumom.
...58774 - ovako nešto može da napiše potpuno zagriženi UZPovca ili budala. Bilo što je bilo, građani će preuzeti vlast svakako i na sve poštene načine. Uostalom Čoviću i UZP banditima nije baš više ni do vlasti - prepali su se suđenja i presuda koje oznaka za višegodišnje robije. Takođe ni ratni, zataškani, zločini nosu zastarjeli!
Čuvajte vi HDZ kao što srbi čuvaju PC
Ulicakani dvolicnjak
Nećemo pristati na apertheid!!! Ili kompromis ili ništa!
Za ovog ,,rusa,,znamo zašto ali pitam predstavnike eu,,ZASTO ZELITE U 21 VIJEKU OPET PONIŽAVATI JEVREJE,ROME,MUSLIMANE I ANTIFASISTE UOPSTE,,
A malo mu do sad para sto je naprimo pa daj jos pritom naso da blokira sve sto se blokirat moze zajedno sa svojim Mile Ronhilom ratnim profiterom. Jednog dana samo se nadam da ce se narod osvijestiti,ustati i u kontejnere vas pobacati.
UZP je i dalje ljubimac zapada i protiv civilizacije.
Semir Hembo ne poznaje ustav FBiH, a piše članke o ustavnim promjenama.
Ili tako ili nikako. Drzava ne funkcionise svakako
Dejton je nakaradan i iz njega proističe sve,tako da svi imaju pravo tražiti šta im je kroz dejton zagarantovano.
Zasto su ti pregovori uopce tajna za javnost? Pa valjda ti ljudi zastupaju narod, i pregovaraju za interes naroda. Zasto se onda krije od naroda? A ovo za SDA me ne iznenadjuje, jer to je javna tajna vec dugo vremena. 😏