Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Trenutno je u BiH svega 701 aktivan slučaj. To ni jedne novine neće da napišu. Pucaju informacijama o ukupnom broju do sada zaraženih, a matematika ne jasna: Ukupan broj zaraženih - broj oporavljenih - broj umrlih daje broj aktivnih slučajeva što je 0,02% ili 0,2 promila od ukupnog broja stanovnika. Pa više ima oboljelih od karcinoma u samo jednom kantonu.
Za bajram se nećemo ljubiti ni grliti a kašike bacamo,jedemo samo čistim rukama i eventualno viljuškama hehehe
Bio je dobar trend dosad. Sad je sve opet bačeno u beznađe. Nije se trebalo otvarati za privatne osobe. Još je prerano.
Oprezno, ali ovo je dobra vijest.
Novi klaster u Tešnju?!?!
Stizemo juli august bh dijaspora
Reci klixe da je to zbog odlicnog rada uvazene profesorice Sebije Izetbegovic i osoblja na KCUS, zbog dobrog rada Staba Civilne Zastite i dobrog rada vlade federacije na celu sa Fadilom Novalicem. Tesko vam je to priznati, ali surezultati VIDLJIVI svima, izgleda osim vas.
@ScepanMahleni To je zbog sistema testiranja. Ako prestanu testirati tako ce i broj zarazenih biti nula.
@ScepanMahleni 😅😆🤣😂
Ne treba se tjesiti da je zaraza prosla. Zaraza nece proci. Ona je tu a a broj zarazenih ce ovisiti od nas samih kako cemo se pridrzavati mjera zastite. Priliv nasih drzavljana je sada velik i za ocekivati je veliki porast zarazenih.
@preludezalude Dzabe vam je lupati minuse. Sa minusima se nece iskorjeniti virus. Sad je jasno da korona virus je virus aktivan tokom cijele godine poput HIV virusa. Nije to gripa kako mnogi kazu. To je virus koji ozbiljno napada organizam sa simptomima slicnim gripi ali kod slabije otpornog organizma uzrokuje ozbiljna ostecenja organizma, u glavnom zatajenje pluca. Ne postoji lijek, ne postoji vakcina. Jedina zastita je da se drzimo samozastite.
Sarajevo 💪😊
U Zivinicama ima zarazenih a uopste se to ne registruje.