{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Smanjen vodostaj u Popovom polju

F
29.12.2010. u 12:41
0
0
Smanjen vodostaj u Popovom polju
0
Smanjen vodostaj u Popovom polju
Foto: Arhiv
Federalni operativni centar civilne zaštite u redovnom izvještaju o stanju na teritoriji Federacije BiH za 28./29. decembar do 10 sati navodi da je u posljednja 24 sata smanjen vodostaj u Popovom polju u općini Ravno.
"Odvija se promet preko mosta u Ravnom, dok je i dalje za sav promet zatvorena regionalna cesta Hutovo - Ravno", navodi se.

Prema mjerenjima u 7 sati, HE Jablanica kota iznosi 268,04 m/nm (max. 270 m). Trenutno su otvorene dvije klapne preljevnog sustava, a ukupni protok iznosi oko 300 m3/s. HE Mostar kota je 76,90 m/nm (max 78,00). Ukupan protok sa preljevom iznosi oko 400 m3/s.

Vodostaj rijeke Neretve na vodomjernoj stanici Carinski most u 7 sati iznosi 560 cm i u odnosu na posljednjih 12 sati smanjen je za 226 cm.

Vodostaj rijeke Bune iznosi 275 cm i, u odnosu na posljednjih 12 sati, smanjen je za 6 cm.

Vodostaj rijeke Jasenice trenutno je 188 cm i nepromijenjen je u posljednja 24 sata. Nema prijetnji od izlijevanja.

U općina Čapljina vodostaj je u opadanju, ali se voda još nije u potpunosti povukla iz 30-ak poplavljenih kuća u Gabela Polju.

Rijeka Sava duž cijelog toka u laganom je opadanju kroz županiju Posavsku.

Visina vodostaja izmjerena u 7 sati na sljedećim vodomjernim postajama iznosi: Slavonski Brod - Brod 626 cm; Slavonski Šamac -Šamac 503 cm; Županja - Orašje 746 cm.

Vodostaj na brani HA Modrac u Tuzlanskom kantonu u 7 sati iznosio je 199,45 m.n.m. (u odnosu na mjerenje jučer u 07,00 nivo niži je za 1 cm, tačka preljeva je 200 m.n.m.). Ispust kroz temeljne otvore je 18,1 m3/s.

Požari

Profesionalna vatrogasna brigada Kantona Sarajevo imala je četiri manje intervencije u posljednja 24 sata.

Kakanjski vatrogasci gasili su zapaljeni kontejner s otpadnim materijalom, otvarali su blindo vrata starijim osobama u zgradi, dok su ostale vatrogasne službe obavljale redovne poslove i zadatke.

Zarazne bolesti

Prema informacijama Radne jedinice za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, u trećoj sedmici decembra ove godine, na području općine Vogošća od zaraznih bolesti evidentiran je po jedan slučaj salmonellosis i varicellae.

NUS

U Posavskom kantonu u općini Orašje 28. decembra tim A preuzeo je, iz magacina MUP-a, NUS i smijestio ga u magacin do uništenja.

Radilo se o raznim optičkim sredstvima (7 kom.), nagorijeli pištolj nepoznate marke, ručna bomba M75 (3 kom.), ručna bomba ratne proizvodnje M94 (1kom.)

Klizanje tla

Stanje na klizištu kod HE Bogatići u općini Trnovo jutros u 8,30 sati nepromjenjeno je u odnosu na prehodne dane. Nema vidljivih pomjeranja tla niti objekata.

BIHAMK

Prema informacijama BIHAMK-a na većini putnih pravaca u BiH ovog jutra saobraćaj se odvija bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja.

Na dionicama u višim planinskim predjelima iz BIHAMK-a upozoravaju na ugaženi snijeg ili led na kolovozu. I u ostalim područjima, posebno preko mostova i na prilazima tunelima, upozoravaju na mjestimično zaleđen kolovoz.

"Zbog izlijevanja vode na kolovoz u prekidu je odvijanje saobraćaja na putnom pravcu Hutovo-Ravno. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja pri prelasku granice, saopćeno je iz Federalnog operativnog centra civilne zaštite.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: