Smanjen protok Drine, nema opasnosti od poplava

S
SRNA
8.1.2010. u 13:26
5
0
Smanjen protok Drine, nema opasnosti od poplava
5
Smanjen protok Drine, nema opasnosti od poplava HE Mali Zvornik (Foto: SRNA)
Protok Drine na Hidroelektrani Mali Zvornik, koji trenutno iznosi 1.535 metara kubnih vode u sekundi, smanjen je u odnosu na juče, pa području zvorničke opštine trenutno ne prijeti opasnost od poplava.
U Civilnoj zaštiti Zvornik Srni je rečeno da opasnost od izlivanja Drine iz korita nastaje tek kada protok vode na Hidroelektrani Mali Zvornik bude narastao na 1.800 metara kubnih vode u sekindi, dok je kritična granica na 2.000 metara kubnih.

U opštinskoj Civilnoj zaštiti je rečeno da je protok Drine na Hidroelektrani Mali Zvornik do 8.00 sati iznosio 1.800 metara kubnih u sekundi, ali je od 9.00 sati smanjen na 1.535 metara kubnih.

Protok Drine na ovoj hidroelektrani narednih sati ostaće na ovom nivou, ali se očekuje u toku dana da ponovo poraste na 1.800 metara kubih u sekundi.

Drina na Hidroelektrani Bajina Bašta trenutno protiče na nivou od oko 1.700 metara kubnih u sekundi, dok će dalji vodostaj zavisiti od mogućih padavina.

U opštinskoj Civilnoj zaštiti Zvornik prate situaciju na terenu i predzimaju sve mjere i aktivnosti ukoliko se eventualno Drina izlije iz korita na području opštine.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: