{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Drina u stagnaciji i ne predstavlja opasnost

S
9.1.2010. u 15:08
0
1
Drina u stagnaciji i ne predstavlja opasnost
0
Drina u stagnaciji i ne predstavlja opasnost
HE Mali Zvornik (Foto: SRNA)
Protok Drine na Hidroelektrani Mali Zvornik, koji trenutno iznosi 1.453 metra kubna vode u sekundi, ne predstavlja opasnost od poplava na području zvorničke opštine.
U opštinskoj Civilnoj zaštiti Zvornik Srni je rečeno da je ovaj protok Drine na Hidroelektrani Mali Zvornik izmjeren u 12.00 sati i da ima tendenciju pada.

U isto vrijeme protok Drine na Hidroelektrani Bajina Bašta iznosio je 1.330, a Hidroelektrani Višegrad 1.191 metar kubni u sekundi.

U Civilnoj zaštiti je rečeno da su očekivane i najavljivane padavine izostale u slivu rijeke Drine, izuzev područja Žabljaka, gdje je zabilježano 40 litara kiše po metru kvadratnom.

Mnogo više padavina bilo je u Hercegovini i Crnoj Gori, odnosno u oblastima rijeka koje imaju sliv prema moru.

U opštinskoj Civilnoj zaštiti Zvornik prate situaciju na terenu i preduzimaju sve mjere i aktivnosti ukoliko bi došlo do eventualnih obilnijih padavina koje bi prouzrokovale izlivanje Drine iz korita na području opštine.

Opasnost od izlivanja Drine iz korita nastaje tek kada protok vode na Hidroelektrani Mali Zvornik bude narastao na 1.800 metara kubnih vode u sekundi, dok je kritična granica na 2.000 metara kubnih u sekundi.

Maksimalni protok Drine na Hidroelektrani Mali Zvornik, koji je zabilježen prije dva dana, iznosio je 1.802 metra kubna u sekundi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: