Svatovska kolona
684

Službenik vozio mladu u Mercedesu Ministarstva vanjskih poslova BiH

Klix.ba
Službenik Ministarstva vanjskih poslova BiH Miroslav Kojić proteklog vikenda je u službenom autu kroz Višegrad vozio mladenku na vjenčanju jednog partijskog kolege.

Kojić, koji je i predsjednik Opštinskog odbora SDS Višegrad, zloupotrijebio je svoj položaj u ministarstvu tako što je u svatovskoj koloni okićenim službenim vozilom vozio mladenku, prenosi SrpskaCafe.

Naime, on je automobil Mercedes diplomatskih registarskih oznaka iskoristio u privatne svrhe, odnosno za potrebe vjenčanja drugog istaknutog člana njegove partije.

"Kolona je bila klasična svatovska u kojoj se slavilo pucanjem u zrak. A Kojić je okićenim službenim Mercedesom u svatovskoj koloni, iz kojeg se čula sirena i pucnji iz vatrenog oružja, naišao pored spomenika pripadnicima Vojske Republike Srpske gdje je tačno u tom trenutku obilježavana godišnjica Višegradske brigade", ispričali su nam građani Višegrada.

Kako saznajemo, riječ je o vjenčanju člana opštinskog odbora SDS-a Marka Božića.

Inače, da korištenje službenog vozila u privatne svrhe ovog uposlenika ministarstva nije ništa novo svjedoče i građani Višegrada koji naglašavaju kako su svakog vikenda u prilici da primijete nepropisno parkiran Mercedes i to na mjestima na kojima to nije dozvoljeno.