|

Službenici UIO BiH u Tuzli oduzeli 171 kilogram duhana

Službenici UIO BiH u Tuzli oduzeli 171 kilogram duhana
0
Klix.ba
7.12.2015. u 12:06
9
komentara
0

dijeljenja
Službenici UIO BiH u Tuzli oduzeli 171 kilogram duhana Foto: UIO
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Regonalnom centru Tuzla u nekoliko odvojenih akcija privremeno su oduzeli 171 kg duhana koji nije bio obilježen akciznim markicama, saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.
U zajedničkoj akciji Tima za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja UIO u Regionalnom centru u Tuzli i policijskih službenika MUP-a Tuzlanskog kantona, na Gradskoj tržnici u Tuzli od pet fizičkih lica privremeno je oduzeto 55 kg rezanog duhana zbog sumnje u nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Duhan koji se prodavao na tržnici nije bio obilježen akciznim markicama UIO u skladu sa Zakonu o akcizama u BiH, a lica za predmetnu robu nisu raspolagala bilo kakvom dokumentacijom o nabavci ili njenom porijeklu.

Na podučju općine Bosanski Šamac, ovlašteni službenici UIO u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske CJB Doboj, prilikom kontrole saobraćaja zaustavili su putničko motorno vozilo u kojem je pronađen 66 kg sitno rezanog duhana koji nije bio obilježen akciznim markicama u skladu sa Zakonom o akcizama u BiH.

Također, u zajedničkoj akciji Tima za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja UIO u Regionalnom centru u Tuzli i policijskih službenika MUP-a Republike Srpske CJB Doboj, Policijska stanica Bosanski Šamac, bog sumnje u nedozvoljen promet akciznih proizvoda privremeno je oduzeto 50 kg sitno sjeckanog duhana.

Naime, prilikom redovne kontrole saobraćaja, nakon zaustavljanja na području opštine Šamac, utvrđeno je da se kod jednog fizičkog lica u putničkom motornom vozilu, između ostalog, nalazi veća količina duhanskih proizvoda, sitno rezani duvan u količini od 50 kg, koji nije bio obilježen akciznim markicama.

Protiv svih fizičkih lica kod kojih je pronađen duhan i ostale duhanske prerađevine koje nisu bile obilježene akciznim markicama, u skladu sa važećom zakonskom legislativom i instrukcijama dežurnih tužioca biće pokrenut prekršajni postupak ili izvještaj izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu, saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...