{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Službenici UIO BiH oduzeli tekstilnu robu i sportsku obuću u vrijednosti 75.000 KM

13.6.2018. u 14:02
15
36
Službenici UIO BiH oduzeli tekstilnu robu i sportsku obuću u vrijednosti 75.000 KM
15
Službenici UIO BiH oduzeli tekstilnu robu i sportsku obuću u vrijednosti 75.000 KM
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje prilikom operativnog rada na putnom pravcu Tuzla – Sarajevo, na graničnom prijelazu Rača i na području regionalnog centra Tuzla, oduzeli su raznu tekstilnu robu i sportsku obuću u vrijednosti od 75.000 KM.
Službenici UIO iz grupe za sprečavanja krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Tuzla prilikom operativnog rada na putnoj komunikaciji Tuzla – Sarajevo otkrili su 676 komada tekstilnih proizvoda.

Radilo se o tekstilu bez bilo kakve dokumentacije o porijeklu. Akcija je urađena u saradnji sa službenicima MUP-a Tuzlanskog kantona. Prilikom kontrolnih aktivnosti na graničnom prijelazu Rača u dva odvbojena slučaja pronađena je i odzeta razna tekstilna roba koja se pokušala prokrijumčariti u BiH.Prilikom vršenja provjera prometa i porijekla roba u još dva odvojena slučaja na području regionalnog centra UIO Tuzla privremeno je oduzeto 1.152 para patika robnih marki Adidas i Converse.

Vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 75.000 KM, a protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, biće podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

U toku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti službenici UIO koristili su specijalističku oprema za pregled vozila, koja je donirana Upravi od strane Ambasade SAD-a kroz programa EXBS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: